Szef Kuchni Giancarlo Russo na Bellavita Warsaw 2018

5 marzec 2018

Giancarlo Russo, szef kuchni i ambasador kuchni włoskiej w Polsce, będzie Głównym Szefem Kuchni podczas Bellavita Warsaw 2018 (10 - 12 kwietnia, WorldFood Warsaw 2018). W Polsce od ponad 20 lat Giancarlo Russo jest jedną z najbardziej znanych postaci w polsko-włoskim krajobrazie kulinarnym; jest również znanym szefem kuchni telewizyjnej i rzecznikiem ważnych marek, takich jak Lidl i Zanetti.

Od 2001 Russo organizuje konkurs kulinarny Arte Culinaria Italiana, w którym najlepsi polscy szefowie kuchni rzucają wyzwanie sztuce włoskiej kuchni. Zawody odbędą się w marcu, a wyłonieni trzej najlepsi szefowie kuchni będą mieli okazję poprowadzić masterclass na scenie Bellavita Food Academy, podczas WorldFood Warsaw, używając tylko produktów prezentowanych na targach. Trzej szefowie kuchni będą musieli wykorzystać swoją wyobraźnię, wybierając składniki od wystawców obecnych na targach i tworząc niepowtarzalne dania przed tysiącami odwiedzających.

Szef kuchni Giancarlo Russo i jego zespół szukają obecnie najlepszych produktów spożywczych i napojów, aby zaprezentować je na konkursie. Wybrane produkty zostaną wykorzystane podczas końcowych etapów imprezy przed tysiącami specjalistów od żywności i napojów.

Przeczytaj również:

Inicjatywy Fruit Attraction mające na celu maksymalne wykorzystanie udziału firm

28 maj 2024
Fruit Attraction, które odbędzie się w dniach 8–10 maja, będzie organizować specjalne działania mające na celu ułatwienie sprzedaży, promocji, rozwoju i wzrostu wszystkich wystawiających się firm. Inicjatywy mające na celu maksymalizację widoczności i zwrotu z inwestycji oraz uczynienie wystawców w centrum uwagi wszystkich profesjonalistów z branży. »

Technologie cyfrowe, które przewidują „sad jabłkowy przyszłości”

27 maj 2024
Technologie cyfrowe torujące drogę do „sadu jabłoniowego przyszłości” – to wspólny wątek, który połączy wiele wydarzeń proponowanych na Interpoma 2024, a Nagroda Interpoma 2024 nie będzie tu wyjątkiem. Zostanie przyznana technologiom cyfrowym, które umożliwiają postęp w zrównoważonym zarządzaniu sadami jabłoniowymi, powodując na przykład znaczną redukcję stosowania pestycydów i nawozów lub znaczną redukcję śladu węglowego. »

Sezon na arbuzy i melony | FRESH ENERGY

23 maj 2024
Fresh Energy oferuje produkty pochodzące ze swojego gospodarstwa, w którym uprawiane są świeże produkty najwyższej jakości, zgodnie z najsurowszymi standardami jakości. Pozwala to zachować kontrolę nad każdym etapem procesu, od nasion po półkę, zapewniając klientom najświeższe i najbardziej aromatyczne produkty. Uprawa Fresh Energy obejmuje 10 dzień Ramadanu CITY, Dar El Salam 1 i 2, AL Alamein i Al Ismailia na glebie bogatej w minerały, »
Partnerzy