Szef Kuchni Giancarlo Russo na Bellavita Warsaw 2018

5 marzec 2018

Giancarlo Russo, szef kuchni i ambasador kuchni włoskiej w Polsce, będzie Głównym Szefem Kuchni podczas Bellavita Warsaw 2018 (10 - 12 kwietnia, WorldFood Warsaw 2018). W Polsce od ponad 20 lat Giancarlo Russo jest jedną z najbardziej znanych postaci w polsko-włoskim krajobrazie kulinarnym; jest również znanym szefem kuchni telewizyjnej i rzecznikiem ważnych marek, takich jak Lidl i Zanetti.

Od 2001 Russo organizuje konkurs kulinarny Arte Culinaria Italiana, w którym najlepsi polscy szefowie kuchni rzucają wyzwanie sztuce włoskiej kuchni. Zawody odbędą się w marcu, a wyłonieni trzej najlepsi szefowie kuchni będą mieli okazję poprowadzić masterclass na scenie Bellavita Food Academy, podczas WorldFood Warsaw, używając tylko produktów prezentowanych na targach. Trzej szefowie kuchni będą musieli wykorzystać swoją wyobraźnię, wybierając składniki od wystawców obecnych na targach i tworząc niepowtarzalne dania przed tysiącami odwiedzających.

Szef kuchni Giancarlo Russo i jego zespół szukają obecnie najlepszych produktów spożywczych i napojów, aby zaprezentować je na konkursie. Wybrane produkty zostaną wykorzystane podczas końcowych etapów imprezy przed tysiącami specjalistów od żywności i napojów.

Przeczytaj również:

Nowa odsłona Targów EuroGastro i WorldHotel

5 lipiec 2018
23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 12.edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel odbędą się w dniach 27-29 marca 2019 r. w Ptak Warsaw Expo. Nowa lokalizacja stwarza szansę na dalszy, dynamiczny rozwój tych wydarzeń oraz zwiększenie komfortu Wystawców i Gości. Nowe konkursy, nowe atrakcje, nowe imprezy towarzyszące, nowe eventy merytoryczne stworzą nowy obraz i nową jakość imprezy. »

Targi Polagra Food 2019 w przyszłym roku odbędą się w dniach 20-22 maja

27 czerwiec 2018
Targi Polagra Food to miejsce dialogu pomiędzy producentami i dystrybutorami żywności. Kolejna edycja tego wydarzenia odbędzie się pod hasłem „Po pierwsze, jakość”. Ma ono podkreślać główne priorytety związane z organizacją poznańskich targów dla sektora spożywczego. Jednym z nich jest jakość relacji biznesowych, które można nawiązać na targach. »

Czy wiesz, co pijesz? Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina.

25 czerwiec 2018
Łódzkie laboratorium właśnie uzyskało międzynarodową akredytację potwierdzającą jego kompetencje w obszarze badania autentyczności win i tym samym stało się pierwszym polskim ośrodkiem, który specjalizuje się w wykrywaniu zafałszowań w winach stosując tzw. metody izotopowe. - Wino to produkt absolutnie magiczny. Powstaje wyłącznie z winogron! Według prawa do wina nie wolno dolewać wody, dosypywać cukru, blendować z innymi alkoholami. »
Partnerzy