OwnTheChange

27 kwiecień 2020

Edycja SIAL Paris 2020 wprowadzi nową dynamikę rozpoczynając debaty wokół najważniejszych kwestii OwnTheChange. 
W dobie globalnych przemian, transformacji i społecznej odpowiedzialności biznesu Targi SIAL Paris pragną łączyć przedstawicieli branży spożywczej wokół najważniejszych wyzwań, które przed nią stoją. Człowiek zawsze będzie musiał jeść, jednak zmiany będą ogromne. Do 2030 liczba ludności świata wzrośnie z 7,6 do 8,6 miliarda.

Znaczny wzrost populacji stawia przed profesjonalistami z sektora rolno-spożywczego ogromne wyzwania. Zapewnienie wystarczającej ilości jedzenia będzie wymagało innowacji, które będą musiały spełniać nowe paradygmaty: produkować więcej jednocześnie śmiecąc mniej, znaleźć alternatywne źródła dostaw, zapewnić większą przejrzystość.

Niezbędne jest inicjowanie i wzmacnianie nowych strategii, respektujących ochronę środowiska i człowieka. Dlatego Targi SIAL Paris zachęcają przedstawicieli sektora spożywczego do wzięcia odpowiedzialności za zmiany i do wspólnego tworzenia rozwiązań przyszłości.

Podejście do jedzenia zmienia się i zmusza nas do podejmowania nowych wyborów. Istnieje silna potrzeba zdefiniowania na nowo podejścia do rolnictwa, przetwórstwa i dystrybucji produktów, aby dostarczyć konsumentom znaczących doznań. W ekipie targów SIAL myślimy, że wyniki biznesowe mają sens jedynie wówczas, gdy mają korzystny wpływ na nasze zdrowie, środowisko naturalne i społeczeństwo. Nasza rola polega na rozumieniu, analizie i rozwijaniu trendów w sektorze spożywczym oraz dostarczaniu naszym wystawcom i odwiedzającym narzędzi do tworzenia przyszłych rozwiązań.

Targi SIAL angażują się w różne działania. Wspólnie z Make.org są jednym z członków założycieli wielkiej inicjatywy: „Jak sprawić by każdy mógł jeść lepiej?”. Celem tej akcji jest zaprezentowanie na arenie międzynarodowej najlepszych propozycji, tworzenie nowych możliwości rozwoju poprzez konsultacje z przedstawicielami branży spożywczej oraz wspólne wdrażanie tych pomysłów.

JAK PROFESJONALIŚCI MOGĄ WZIĄĆ UDZIAŁ W KONSULTACJACH?

Należy wejść na platformę Make.org do 29 maja 2020 roku.
future-food.make.org

Wyniki konsultacji zostaną opublikowane pod koniec czerwca br. Najlepsze propozycje przybiorą formę konkretnych działań i zostaną zaprezentowane na targach SIAL Paris (18-22 października 2020 r.).

Przeczytaj również:

FRUIT LOGISTICA 2025 przyciąga rekordową liczbę uczestników

4 luty 2025
Berlin jest gotowy na międzynarodowe spotkanie profesjonalistów z branży świeżych produktów. FRUIT LOGISTICA oficjalnie otworzy swoje podwoje jutro, witając gości handlowych z całego świata. Z ponad 2600 wystawcami z ponad 90 krajów, wydarzenie ma na celu ponowne potwierdzenie swojej reputacji jako najbardziej wpływowego miejsca spotkań dla globalnego sektora owoców i warzyw w tym roku. Tegoroczne motto, „Fruitful Connections”, podkreśla nacisk wydarzenia na wspieranie znaczących partnerstw i współpracy w branży. »

Heliospectra świętuje 10 lat dynamicznej kontroli światła z helioCORE™ i 15 lat dynamicznego oświetlenia

3 luty 2025
Heliospectra AB, światowy lider w dziedzinie innowacyjnego inteligentnego oświetlenia ogrodniczego i dynamicznych systemów sterowania oświetleniem, z dumą obchodzi 10. rocznicę swojego pionierskiego systemu sterowania helioCORE™ i 15 lat jako dostawcy dynamicznego oświetlenia. Od momentu wprowadzenia na rynek helioCORE wspiera plantatorów i badaczy na całym świecie. »

Uniban: Piąty co do wielkości eksporter bananów na świecie stawia na nowy port

3 luty 2025
Uniban, wiodący kolumbijski eksporter świeżych bananów, plantanów, egzotycznych owoców i innych produktów rolnych, prezentuje swoje przyszłościowe projekty na targach Fruit Logistica w Berlinie. W centrum uwagi znajduje się otwarcie najnowocześniejszego portu Puerto Antioquia, który zrewolucjonizuje kolumbijską infrastrukturę eksportową. Firma podkreśla swoje zaangażowanie społeczne i środowiskowe, dążąc do zrównoważonej poprawy jakości życia w regionach uprawy. »
Partnerzy