Targi SIAL Paris w 2022 roku

23 lipiec 2020
Grupa Comexposium, organizator targów SIAL (Międzynarodowych Targów Spożywczych) informuje, że tegoroczna edycja salonu nie odbędzie się. Zapraszamy na targi SIAL Paris od 15 do 19 października 2022 roku.

SIAL Paris podjął szereg działań, aby umożliwić organizację wydarzenia o charakterze międzynarodowym w czasie pandemii. Jednak po konsultacjach z wystawcami i odwiedzającymi, biorąc pod uwagę niepewną międzynarodową sytuację sanitarną oraz liczne opinie naszych partnerów zdecydowaliśmy o zmianie terminu wydarzenia. 

Nicolas Trentesaux, dyrektor generalny SIAL Global Network wyjaśnia, że „Targi SIAL Paris pragną pozostać wierne swojej misji utrzymywania kontaktu, wspierania rozwoju i transformacji przedstawicieli sektora spożywczego z całego świata”. 

Chcąc zagwarantować profesjonalistom z sektora spożywczego organizację wydarzenia na miarę ich oczekiwań zdecydowaliśmy, że Targi SIAL Paris odbędą się od 15 do 19 października 2022 roku. Podczas każdej edycji nasze targi gromadzą średnio 7200 wystawców z ponad 120 krajów i 300 000 odwiedzających. SIAL prezentuje rynki i trendy światowego sektora spożywczego oraz nieprzerwanie udoskonala się od ponad 50 lat jako jeden z najważniejszych graczy sektora food.

Targi SIAL Paris proponują liczne spotkania, począwszy od października 2020 roku, poświęcone najważniejszym wyzwaniom, trendom i innowacjom, które ukształtują sektor spożywczy jutra. Przygotowujemy unikatowe badania na temat żywności na świecie realizowane we współpracy z partnerami targów SIAL: firmami Kantar, ProtéinesXTC i Gira. Analizy największym trendów oraz ich ewolucji w czasie oparte na trzech filarach: oczekiwaniach konsumentów, innowacyjnych produktach i zachowaniu w restauracjach. 
“Ponadto będziemy dalej rozwijać naszą światową sieć, aby oferować regionalne platformy wzrostu w ramach organizowanych co roku targów w Chinach, Kanadzie, Indonezji, Indiach i Zjednoczonych Emiratach Arabskich” dodaje Nicolas Trentesaux.

Przeczytaj również:

Macfrut Academy, nowa lekcja wideo

17 wrzesień 2024
Profesor Bruno Mezzetti z Marche Polytechnic University opowie o wykorzystaniu markerów molekularnych, przewidywaniu genomicznym, nowych osiągnięciach w hodowli i o tym, w jaki sposób narzędzia bioinformatyczne mogą przyspieszyć innowację odmian. Nowa lekcja wideo na temat osiągnięć w produkcji truskawek, ze szczególnym uwzględnieniem sposobów poprawy i utrzymania ich jakości, zostanie opublikowana w czwartek 19 września o 17:00 czasu włoskiego (UTC+2). »

Rozwiń swój biznes w Egipcie na targach Pacprocess MEA

17 wrzesień 2024
pacprocess MEA, Międzynarodowa Wystawa Przetwórstwa i Pakowania na Bliskim Wschodzie i w Afryce, to kompleksowa i bardzo ukierunkowana wystawa, która odpowiada na wymagania sektorów żywności, napojów, słodyczy, piekarni, farmaceutyków, kosmetyków, dóbr nieżywnościowych i przemysłowych w regionie Bliskiego Wschodu i Afryki. Targi gromadzą lokalnych i międzynarodowych interesariuszy branży z całego łańcucha wartości, aby zaprezentować najnowocześniejsze technologie i nawiązać partnerstwa. »

XI Food Safety Congress

17 wrzesień 2024
Wyspecjalizowane prelekcje, ciekawe panele dyskusyjne oraz możliwość wymiany doświadczeń pomiędzy ekspertami branży żywnościowej to zasadnicze elementy Kongresu Bezpieczeństwa Żywności. Ponadto wydarzenie jest doskonałą okazją do nawiązywania kontaktów biznesowych. Organizatorem Kongresu jest International Featured Standards (IFS), instytucja odpowiedzialna za powszechnie uznawaną na świecie certyfikację zapewnienia jakości i bezpieczeństwa produktów oraz PPH Ewa BIS Sp. z o.o. »
Partnerzy