Festiwal nowości na POLAGRA-PREMIERY

22 styczeń 2020

Ekspozycja targowa objęła 7 pawilonów, wypełnionych po brzegi nowościami, które producenci i dystrybutorzy prezentowali na nadchodzący sezon.

Polagra-Premiery to jedno z największych, halowych wydarzeń targowych w Europie Środkowo-Wschodniej. Targi trwały od 17.01 do niedzieli 19.01. Styczniowy termin wydarzenia to doskonały czas na to, by podsunąć rolnikom pomysły na nowe inwestycje. W grupie prawie 300 wystawców znalazły się światowe marki m.in. CLAAS, ZETOR, FENDT, MASSEY FERGUSON, JOHN DEERE, VALTRA, KUHN oraz topowi polscy producenci tacy jak SAMASZ, KFMR KRUKOWIAK, BIN, MANDAM, UNIA, AGRO-TOM, POMOT, AGRO-MASZ, KMK AGRO, SWIMER. Zaprezentowanych zostało prawie 400 marek oraz 150 absolutnych premier produktowych, które do tej pory nie były prezentowane na polskim rynku.

Wszyscy spragnieni wiedzy o nowoczesnych rozwiązaniach i najnowszych produktach rozpoczęli zwiedzanie ekspozycji od wystawy produktów nagrodzonych w konkursie ZŁOTY MEDAL MTP. Sąd konkursowy wyłonił w tej edycji aż 37 laureatów. Lista laureatów znajduje się na www.polagra-premiery.pl. Firma CLAAS zaprezentowała Lexion 6000, kombajn łączący zalety bębna przyspieszającego, młócącego, separatora oraz odrzutnika, z innowacyjnym napędem synchronizującym wszystkie bębny. JOHN DEERE przedstawił czterogąsienicowy ciągnik rolniczy 8RX 410, idealną maszynę do wymagających terenów oraz trudnych typów gleby. Wśród wystawców nie zabrakło również polskich producentów, którzy zaprezentowali produkty zawierające innowacyjne rozwiązania. Przykładem będzie maszyna do zbierania kamieni Husarya SCS-100, firmy USARYA POLSKA, przeznaczona do mechanicznego zbierania kamieni z wierzchniej warstwy gleby, czy opryskiwacz Heron 50 27, o pojemności zbiornika głównego 5000l, jednej z najstarszych polskich firm rolniczych UNIA Sp. z o.o. To zaledwie kilka z ponad kilkuset nowości, które można było obejrzeć na żywo w Poznaniu.

INNOWACJE NA POLU
Oprócz nowości maszynowych nie zabrakło też nowości w zakresie systemów oraz aplikacji usprawniających zarządzanie gospodarstwem. Wśród nich z pewnością na uwagę zasługuje Data Connect, czyli interfejs umożliwiający kontrolę parametrów ciągników i maszyn różnych marek. eAgronom, czyli program, który ułatwia zarządzanie gospodarstwem, pracownikami oraz polami czy Uniform Agri, który usprawnia zarządzaniem stadem bydła mlecznego to równie ciekawe propozycje od wystawców Polagra-Premiery.

Przeczytaj również:

Pomysły na zrównoważoną żywność w centrum uwagi: Anuga wzmacnia swój innowacyjny wizerunek dzięki współpracy z Ecotrophelia Europe

15 lipiec 2025
Anuga, największe światowe targi żywności i napojów, po raz kolejny podkreślają swoją pozycję platformy innowacji branżowych: dzięki odnowionej współpracy z Ecotrophelia Europe, najważniejszym europejskim konkursem innowacji w zakresie zrównoważonej żywności, Anuga tworzy scenę dla wizjonerskich pomysłów na produkty, młodych talentów i przyszłościowej przedsiębiorczości. »

India Foodex 2025 – Najważniejsze wydarzenie branży spożywczej już w sierpniu w Bangalore

15 lipiec 2025
W dniach 1–3 sierpnia 2025 r. w prestiżowym Bangalore International Exhibition Centre (BIEC) w Indiach odbędzie się 16. edycja India Foodex – jedna z największych i najbardziej kompleksowych międzynarodowych wystaw branży spożywczej w Azji Południowej. Tegoroczna edycja połączy siły z wydarzeniami towarzyszącymi: BakeryTech India 2025, AgriTech India, GrainTech India oraz DairyTech India, tworząc silne, zintegrowane forum prezentujące innowacje z zakresu żywności, napojów, przetwórstwa, technologii pakowania oraz sektora mleczarskiego »

Oczekiwanie na SIGEP Asia & Restaurant Asia dobiegło końca - Do zobaczenia jutro!

14 lipiec 2025
Czekanie na najważniejsze singapurskie targi branży gastronomicznej i gastronomicznej SIGEP ASIA dobiegło końca, a w Marina Bay Sands otwierają się drzwi Restaurant Asia 2025. Odkryj najnowocześniejsze rozwiązania z zakresu gastronomii, robotyki, automatyki, inteligentnych kuchni, zrównoważonych technologii i wielu innych. W dniach 16–18 lipca dołącz do tysięcy profesjonalistów z branży, szefów kuchni, dostawców i innowatorów na trzy dni pełne odkryć, degustacji i nawiązywania kontaktów. »
Partnerzy