Zapraszamy na Targi WORLDFOOD! Musicie tu być!

25 luty 2019

Ponad 350 Wystawców z 23 krajów, kuchnie i alkohole świata, przyprawy i zioła, najlepsze produkty, specjalni goście kulinarni, eksperci branży spożywczej i HoReCa – słowem cała branża spożywcza przez trzy dni w stolicy!

Co roku odnotowujemy coraz większe zainteresowanie odwiedzających i wystawców, tworząc największe w Polsce targi branży spożywczej. Uczestnicy mają szansę skorzystać z bogatego programu konferencyjnego, odpowiadającego na aktualne trendy rynkowe i poruszającego najważniejsze tematy dotyczące jakości, bezpieczeństwa w łańcuchu dostaw, żywności ekologicznej, nutraceutyków, zmian w świadomości i potrzeb konsumenta czy optymalizacji kosztów w przemyśle. Targi WorldFood Poland umożliwiają bezpośredni dostęp do nowości produktowych oraz najnowszych rozwiązań w zakresie transportu, logistyki i przechowywania żywności. Na szczególną uwagę zasługują również produkty wyróżnione i nagrodzone w prestiżowym konkursie o Złoty Medal Targów WorldFood. Wszystko to powoduje dynamiczny rozwój wydarzenia i wpisuje WorldFood Poland na mapę najważniejszych targów branży spożywczej w Środkowej Europie - zachęca Agnieszka Szpaderska manager Targów.
 
Już po raz trzeci ponad 50 włoskich firm, od producentów regionalnych po nagradzane marki, wprowadzi na polski rynek ponad 200 nowych włoskich produktów, gotowych do zaprezentowania lokalnym kupcom, dystrybutorom, importerom, szefom kuchni i innym liderom branży pod wspólną marką Bellavita.
Cieszymy się, że już po raz trzeci możemy zaprezentować w Polsce smak autentycznej włoskiej kuchni" - mówi Aldo Mazzocco, CEO Bellavita. "Bellavita Expo to ważna wystawa dla profesjonalistów z branży spożywczej, poszukujących innowacyjnych produktów, które mogą przyciągnąć uwagę konsumentów i zwiększyć sprzedaż dzięki swojej autentycznej tożsamości regionalnej".
Tegoroczna edycja będzie także bogata w doznania kulinarne i wyjątkowe produkty spożywcze, dzięki ośmiu narodowym pawilonom zagranicznym z Azerbejdżanu, Korei Południowej, Ukrainy, Sri Lanki, Białorusi, Tajlandii, Malezji oraz Hiszpanii.
Oczywiście gościnne progi otwierają nasze stałe Sektory: Food&Drinks, EcoFood (najdynamiczniej rozwijający się sektor z żywnością ekologiczną i naturalną), NutraFood (absolutna nowość w Polsce - sektor poświęcony suplementom diety i odżywkom), Wine&Spirits (alkohole z całego świata), FoodTech, Ingredients, ColdChain Poland (III Targi Chłodniczych Łańcuchów Dostaw i Logistyki w Temperaturze Kontrolowanej).
Musicie sprawdzić osobiście. To najważniejsze targi w Warszawie poświęcone sektorowi spożywczemu i okazja do integracji i dyskusji o kondycji branży. Wystawcy z Polski i zagranicy, panele dyskusyjne, spotkania z sieciami handlowymi i specjalne konferencje poświęcone żywności i trendom w branży spożywczej – to wszystko podczas szóstej edycji WorldFood w dniach od 7-9 marca.
Nie może Was zabraknąć!
Zarejestruj się bezpłatnie online na: www.worldfood.pl/rejestracja

Przeczytaj również:

LibyaFood Expo 2026 – Brama do dynamicznie rozwijającego się rynku Afryki Północnej

31 październik 2025
Siódma edycja LibyaFood Expo, największych i najważniejszych targów branży spożywczej w Libii, odbędzie się w dniach 29 marca – 1 kwietnia 2026 roku na terenie Tripoli International Fair Ground. To kluczowe wydarzenie stanowi wyjątkową platformę dla krajowych i międzynarodowych producentów żywności, umożliwiając im prezentację oferty, nawiązywanie kontaktów biznesowych i ekspansję na jeden z najbardziej perspektywicznych rynków Afryki Północnej. »

Polscy rolnicy docenieni przez PepsiCo w ramach Global Farmer Awards

31 październik 2025
Firma PepsiCo po raz pierwszy nagrodziła rolników z całego świata w ramach Global Farmer Awards – inicjatywy promującej zrównoważone i innowacyjne praktyki rolnicze. Uroczystość wręczenia nagród odbyła się 15 października w Purchase w stanie Nowy Jork. Wśród blisko 60 laureatów z 19 krajów znaleźli się także przedstawiciele z Polski – firma Jagrol, prowadząca nowoczesne uprawy ziemniaków w województwie wielkopolskim. »

FRIZO – naturalna wydajność i polska innowacja w chłodnictwie i ciepłownictwie przyszłości

30 październik 2025
Nowoczesne chillery amoniakalne FRIZO łączą ekologię, efektywność i bezpieczeństwo. Dzięki zastosowaniu naturalnego czynnika chłodniczego – amoniaku (NH₃) – oraz innowacyjnych rozwiązań, takich jak trójsekcyjny separator oleju czy automatyczny układ powrotu oleju, urządzenia te zapewniają stabilną i ekonomiczną pracę przez długie lata. Kompaktowa konstrukcja, wysoki współczynnik efektywności (COP) oraz niskie koszty eksploatacji czynią chillery FRIZO idealnym rozwiązaniem dla nowoczesnych zakładów »
Partnerzy