Nowa odsłona Targów EuroGastro i WorldHotel

5 lipiec 2018
23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 12.edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel odbędą się w dniach 27-29 marca 2019 r. w Ptak Warsaw Expo. Nowa lokalizacja stwarza szansę na dalszy, dynamiczny rozwój tych wydarzeń oraz zwiększenie komfortu Wystawców i Gości. Nowe konkursy, nowe atrakcje, nowe imprezy towarzyszące, nowe eventy merytoryczne, a wszystko to z zachowaniem najlepszych elementów tradycji Targów, tworzą nowy obraz i nową jakość imprezy. Przy tej edycji przymiotnik „nowy” odmieniany jest przez wszystkie przypadki. I nie jest to przypadek, ale reguła.

Dogodne położenie, zaledwie 20 minut od centrum stolicy, bezpośrednio przy trasie S8, w niewielkiej odległości od A2 i S7, zapewnia łatwy i szybki dojazd. Na miejscu czeka 15.000 miejsc parkingowych. Wszyscy chętni będą mogli też skorzystać ze specjalnych autobusów targowych, które połączą centrum Warszawy z obiektem targowym. 20.000 m2 powierzchni wystawienniczej pozwoli na jeszcze lepszą prezentację ofert Wystawców.
W trakcie Targów zaplanowano cały szereg wydarzeń o charakterze merytorycznym. Planowany jest specjalny event dedykowany menedżerom restauracji i szefom kuchni, a także szkolenia i warsztaty dla hotelarzy i projektantów, restauratorów, dystrybutorów czy kelnerów.
Pojawią się nowe imprezy towarzyszące, a wśród nich konkurs i pokazy cukiernicze organizowane przez Pawła Mieszałę, co jednak nie oznacza odejścia od sprawdzonych i lubianych formatów. Powrócą więc tradycyjne konkursy, organizowane przez znanych i cenionych szefów kuchni, jak „CHEF Culinary Cup” pod patronatem Jerzego Pasikowskiego, „Kulinarny Talent” – autorski konkurs Roberta Sowy czy Festiwal Kuchni Greckiej Teo Vafidisa. W zmienionej i odświeżonej formule odbędzie się „Olimpiada Kawy”, organizowana przez Apro Trade / Akademię Kawy oraz MT Targi Polska.  Zaplanowane zostały również specjalne atrakcje dla barmanów i sommelierów.
Nie zabraknie też konkursów dla Wystawców na Najlepszy Produkt Targów „Najwyższa Jakość EuroGastro” i „Najlepszy Produkt dla Hotelu „The Best of WorldHotel”. 
Targi EuroGastro oraz WorldHotel to imprezy prezentujące bogatą ofertę rozwiązań technologicznych, usług i produktów dla branży HoReCa, uznawane za największe i najważniejsze wydarzenie branżowe w Polsce. Edycja 2018 zgromadziła blisko 300 wystawców z 20 krajów i przyciągnęła blisko 20.000 zwiedzających.

Biuro prasowe MT Targi Polska

Przeczytaj również:

Targi Polagra Food 2019 w przyszłym roku odbędą się w dniach 20-22 maja

27 czerwiec 2018
Targi Polagra Food to miejsce dialogu pomiędzy producentami i dystrybutorami żywności. Kolejna edycja tego wydarzenia odbędzie się pod hasłem „Po pierwsze, jakość”. Ma ono podkreślać główne priorytety związane z organizacją poznańskich targów dla sektora spożywczego. Jednym z nich jest jakość relacji biznesowych, które można nawiązać na targach. »

Czy wiesz, co pijesz? Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina.

25 czerwiec 2018
Łódzkie laboratorium właśnie uzyskało międzynarodową akredytację potwierdzającą jego kompetencje w obszarze badania autentyczności win i tym samym stało się pierwszym polskim ośrodkiem, który specjalizuje się w wykrywaniu zafałszowań w winach stosując tzw. metody izotopowe. - Wino to produkt absolutnie magiczny. Powstaje wyłącznie z winogron! Według prawa do wina nie wolno dolewać wody, dosypywać cukru, blendować z innymi alkoholami. »

Wielki sukces Cydru Lubelskiego

20 czerwiec 2018
Wielki sukces Cydru Lubelskiego! Ulubiony cydr Polaków, który stał się synonimem polskiego cydru naturalnego znalazł się w gronie Laureatów XXVIII edycji Konkursu „Teraz Polska”. Godło „Teraz Polska” jest symbolem najwyższej jakości. Konkurs nagradza najlepsze, wyróżniające się na rynku polskie produkty i usługi, które są wzorem i inspiracją. Cydr Lubelski dołącza do prestiżowego grona laureatów wybranych przez niezależną Kapitułę Konkursową. »
Partnerzy