Liczne debaty, spotkania B2B, pokazy kulinarne, spotkania z przedstawicielami sieci

13 grudzień 2017
Organizatorzy targów WORLDFOOD WARSAW zapraszają Spółdzielnie Mleczarskie i firmy z sektora mleczarskiego do udziału w V Edycji 10-12 kwietnia 2018. 
Po raz piąty, w stolicy odbędą się targi WorldFood Warsaw, najbardziej dynamicznie rozwijające się wydarzenie biznesowe dedykowane całej branży spożywczej. Chcemy wspólnie z branżą mleczarską stworzyć specjalną strefę produktów mleczarskich, które podbijają rynek krajowy i rynki zagraniczne. 

2017-12-13-wf1.jpg

Patronat nad tą edycją objął Prezes Krajowego Zrzeszenia Spółdzielni Mleczarskich, Waldemar Broś. Sektor Mleczarski jest jednym z najprężniej rozwijających się w Polsce. Wartość produkcji kształtuje się od wielu lat na wysokim poziomie, a wartość eksportu rośnie z roku na rok. Bieżące trendy i poszukiwania nowości wśród konsumentów powodują dynamiczny wzrost ilości receptur i pomysłów produktowych. Analitycy i znawcy branży wskazują na kierunki rozwoju branży mleczarskiej, które zmieniają asortyment i uatrakcyjniają ofertę produktową - zmniejszenie dodatku cukru, produkty wysokobiałkowe, trend clean label, short label, crossing, alternatywy dla nabiału, nowe smaki, to wszystko poszukiwania nowego konsumenta, świadomego, aktywnego fizycznie, dbającego o wygląd swojego ciała, otwartego na wegetarianizm i weganizm.

„Zapraszamy producentów, właścicieli mleczarni i zakładów mleczarskich do zaprezentowania swojej oferty,  bezpośrednich rozmów z obecnymi i potencjalnymi kontrahentami, wprowadzenia na rynek i promocji nowych produktów i usług, pozyskanie opinii od odbiorców na temat produktów firmy, oceny najnowszych trendów oraz jeszcze szerszego zaistnienia na arenie międzynarodowej. WorldFood Warsaw oferuje także darmową usługę matchmakeing’u, umożliwiając Wystawcom i Zwiedzającym zaaranżowanie spotkań przed rozpoczęciem targów’ - zachęca do udziału  Agnieszka Szpaderska, Dyrektor Targów.

W ramach targów Organizatorzy planują liczne debaty, spotkania B2B, pokazy kulinarne, spotkania z przedstawicielami sieci oraz liczne atrakcje i konkursy dla zwiedzających. Udział wezmą znani eksperci rynku, przedsiębiorcy, ludzie nauki i biznesu, kadra zarządzająca, ekonomiści ale przede wszystkim Ci,  dla których  branża spożywcza jest ważnym sektorem i kołem napędowym polskiej gospodarki. Ubiegłoroczny panel o kondycji branży mleczarskiej oraz jej przyszłości został zorganizowany przez Polską Federację Hodowców Bydła i Producentów Mleka a  gorąca dyskusja o  wyzwaniach, nowych regulacjach i zmianach jakie stoją przed branżą w UE przez Eucolait, the European Association of Diary Trade, największą organizację zajmującą się handlem produktami mleczarskimi z siedzibą w Brukseli, która jest platformą umożliwiającą spotkania pomiędzy firmami mleczarskimi z Europy i ze świata.   
 Liczne patronaty mediów ogólnopolskich i branżowych umożliwiają szeroką promocję oraz dają szansę na prezentację firm, stoisk i możliwości polskiej branży spożywczej ale także relacje z części merytorycznych
i wydarzeń towarzyszących.
Patronat merytoryczny nad Konkursem dla Wystawców o Złoty Medal WorldFood Warsaw, objęło Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni. Jednym z produktów nagrodzonych Złotym Medalem ubiegłorocznej edycji został produkt: twaróg Klinek z Kujaw i Ziemi Dobrzyńskiej wyprodukowany przez Kujawską Spółdzielnię Mleczarską.
Zapraszamy na Targi WorldFood Warsaw w dniach 10-12 kwietnia 2018!

Więcej informacji: www.worldfood.pl
Aby zostać wystawcą, zgłoś swój udział: info@worldfood.pl

Przeczytaj również:

Macfrut Academy, nowa lekcja wideo

17 wrzesień 2024
Profesor Bruno Mezzetti z Marche Polytechnic University opowie o wykorzystaniu markerów molekularnych, przewidywaniu genomicznym, nowych osiągnięciach w hodowli i o tym, w jaki sposób narzędzia bioinformatyczne mogą przyspieszyć innowację odmian. Nowa lekcja wideo na temat osiągnięć w produkcji truskawek, ze szczególnym uwzględnieniem sposobów poprawy i utrzymania ich jakości, zostanie opublikowana w czwartek 19 września o 17:00 czasu włoskiego (UTC+2). »

Rozwiń swój biznes w Egipcie na targach Pacprocess MEA

17 wrzesień 2024
pacprocess MEA, Międzynarodowa Wystawa Przetwórstwa i Pakowania na Bliskim Wschodzie i w Afryce, to kompleksowa i bardzo ukierunkowana wystawa, która odpowiada na wymagania sektorów żywności, napojów, słodyczy, piekarni, farmaceutyków, kosmetyków, dóbr nieżywnościowych i przemysłowych w regionie Bliskiego Wschodu i Afryki. Targi gromadzą lokalnych i międzynarodowych interesariuszy branży z całego łańcucha wartości, aby zaprezentować najnowocześniejsze technologie i nawiązać partnerstwa. »

XI Food Safety Congress

17 wrzesień 2024
Wyspecjalizowane prelekcje, ciekawe panele dyskusyjne oraz możliwość wymiany doświadczeń pomiędzy ekspertami branży żywnościowej to zasadnicze elementy Kongresu Bezpieczeństwa Żywności. Ponadto wydarzenie jest doskonałą okazją do nawiązywania kontaktów biznesowych. Organizatorem Kongresu jest International Featured Standards (IFS), instytucja odpowiedzialna za powszechnie uznawaną na świecie certyfikację zapewnienia jakości i bezpieczeństwa produktów oraz PPH Ewa BIS Sp. z o.o. »
Partnerzy