KONGRES BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI 2018

19 październik 2018

Zbliża się jubileuszowa piąta edycja Kongresu Bezpieczeństwa Żywności, zaplanowanego w tym roku na 6 listopada. Tradycyjnie już Kongres organizowany jest przez biuro CEE International Food Standard – IFS przy pomocy i współpracy Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego i CSCMP Poland.

Program Kongresu odzwierciedla potrzebę integralnego podejścia do bezpieczeństwa żywności, czyli wskazujące na ścisłe, nierozerwalne powiązanie wszystkich etapów i uwarunkowań łańcuchów technologicznych, logistycznych i funkcjonalnych. Zgranie tych elementów, właściwy nadzór nad żywnością oraz dochowanie wierności tradycjom i kulturze produktów żywnościowych kreuje jej jakość.

Aby sprostać różnorodnym wyzwaniom, jakie stoją przed nami, jednostronne podejście skoncentrowane na klasycznych badaniach nie jest już wystarczające. Wymagane jest podejście multidyscyplinarne, łączące kwestie ekonomiczne, społeczne i prawne, a także dyscypliny nauk technicznych, środowiskowych i przyrodniczych.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Kogo spotkają Państwo na Kongresie?

Przedstawicieli producentów surowców dla przemysłu przetwórczego, przetwórców, banki, handlowców (firmy handlowe, eksporterzy, sieci handlowe, dystrybutorzy), dyrektorów eksportu, dyrektorów odpowiedzialnych za bezpieczeństwo finansowe prowadzonego biznesu, firmy logistyczne, przedstawicieli służb nadzoru rynku, jednostki certyfikujące, konsultantów, firmy ubezpieczeniowe, przedstawicieli nauki.

Przeczytaj również:

Flagowe projekty inwestycyjne w dziedzinie ogrodnictwa zostaną zaprezentowane podczas II Międzynarodowego Forum Sady Rosji

17 maj 2019
Drugie doroczne forum inwestycyjne i wystawa „Orchards of Russia 2019” (22-23 maja 2019 r. w Moskwie) to wysokiej klasy międzynarodowa platforma skupiająca się na inwestycjach dla rosyjskiego komercyjnego sektora ogrodniczego, przybliżająca strategie rozwoju przemysłu, dzieląca się najlepszymi praktykami wśród kluczowych graczy rynkowych i zabezpieczająca nowe kontrakty typu win-win. »

Indie i Singapur - kraje partnerskie na Fruit Attraction 2019

11 maj 2019
Zgodnie z polityką zwiększania relacji handlowych przedsiębiorstw owocowo-warzywnych między krajami Unii Europejskiej a innymi rynkami spoza UE, Fruit Attraction 2019 będzie gościć Indie i Singapur jako kraje importujące. W UE eksport owoców i warzyw do Singapuru wzrósł o 6% w ciągu ostatnich czterech lat, z 22 492 ton do 24 247 ton w 2017 r., przy 60-procentowym wzroście wartości z 20,8 mln euro do 35 mln euro. Głównymi produktami eksportowanymi były jabłka, kiwi i persimmony, w kategorii owoców i cebuli, w kategorii warzyw. »

Nadzieje na ożywienie rynku obecne na początku roku zostały potwierdzone tylko częściowo

11 maj 2019
„Wraz z rozpoczęciem sezonu eksportowego na półkuli południowej, europejski rynek jabłek jest nadal pod presją, z wysokim poziomem zapasów, co hamuje nadzieje na nadchodzące ożywienie cen”. Oto słowa Gerharda Dichgansa, prezesa konsorcjum VOG , w swojej najnowszej aktualizacji na temat aktualnej sytuacji międzynarodowej. »
Partnerzy