
Bezalkoholowe wina w MAKRO Polska
22 wrzesień 2017
W sieci hurtowni MAKRO Polska można znaleźć bezalkoholowe wina białe, różowe i czerwone, spokojne i musujące. Dzięki dealkoholizacji zostały one pozbawione alkoholu, równocześnie zachowując wszystkie korzystne właściwości, smak i aromat.
Dostępne w MAKRO Polska wina bezalkoholowe to świetna alternatywa dla osób, które nie mogą lub nie chcą spożywać alkoholu – m.in. dla kierowców, sportowców, kobiet w ciąży i karmiących, osób odchudzających się czy z problemami zdrowotnymi. Dzięki temu świetnie uzupełnią kartę win lokalu oraz menu – zwłaszcza lunchowe.
Wina zostały wytworzone w naturalny sposób, w stu procentach z winogron. W celu usunięcia alkoholu zastosowano bezpieczne techniki, takie jak metoda wirujących stożków. Dzięki temu wina mają poniżej 0,4% alkoholu (mniej niż kefir czy chleb razowy) oraz są "fit" – zawierają o 70% mniej kalorii, niż wina alkoholowe. Wspierają układ nerwowy, mięśniowy i krwionośny, zawierają m.in. polifenole, które działają przeciwko starzeniu, miażdżycy, cukrzycy czy alergii. Szerokie właściwości prozdrowotne mogą wzbudzić zainteresowanie nawet najbardziej wymagających klientów.
W ofercie MAKRO Polska znajdują się wina bezalkoholowe o różnorodnych smakach i aromatach, które będą świetnie komponować się z różnymi kuchniami i daniami. Musujący Sohnlein Brillant sprawdzi się zarówno przy daniu głównym, jak i deserze. Wytrawne Torres Natureo Moscato cechuje się rześkim i kwasowym smakiem oraz jabłkowym aromatem, a w Torres Natureo Syrah dominuje owocowa nuta – podobnie jak w Schloss Sommerau. Wina można również stosować jako aperitif czy do przygotowywania grzańców – w sam raz na jesień i zimę.
Mat. prasowe: Makro
Przeczytaj również:

Pomysły na zrównoważoną żywność w centrum uwagi: Anuga wzmacnia swój innowacyjny wizerunek dzięki współpracy z Ecotrophelia Europe
15 lipiec 2025
Anuga, największe światowe targi żywności i napojów, po raz kolejny podkreślają swoją pozycję platformy innowacji branżowych: dzięki odnowionej współpracy z Ecotrophelia Europe, najważniejszym europejskim konkursem innowacji w zakresie zrównoważonej żywności, Anuga tworzy scenę dla wizjonerskich pomysłów na produkty, młodych talentów i przyszłościowej przedsiębiorczości. »

India Foodex 2025 – Najważniejsze wydarzenie branży spożywczej już w sierpniu w Bangalore
15 lipiec 2025
W dniach 1–3 sierpnia 2025 r. w prestiżowym Bangalore International Exhibition Centre (BIEC) w Indiach odbędzie się 16. edycja India Foodex – jedna z największych i najbardziej kompleksowych międzynarodowych wystaw branży spożywczej w Azji Południowej. Tegoroczna edycja połączy siły z wydarzeniami towarzyszącymi: BakeryTech India 2025, AgriTech India, GrainTech India oraz DairyTech India, tworząc silne, zintegrowane forum prezentujące innowacje z zakresu żywności, napojów, przetwórstwa, technologii pakowania oraz sektora mleczarskiego »

Oczekiwanie na SIGEP Asia & Restaurant Asia dobiegło końca - Do zobaczenia jutro!
14 lipiec 2025
Czekanie na najważniejsze singapurskie targi branży gastronomicznej i gastronomicznej SIGEP ASIA dobiegło końca, a w Marina Bay Sands otwierają się drzwi Restaurant Asia 2025. Odkryj najnowocześniejsze rozwiązania z zakresu gastronomii, robotyki, automatyki, inteligentnych kuchni, zrównoważonych technologii i wielu innych. W dniach 16–18 lipca dołącz do tysięcy profesjonalistów z branży, szefów kuchni, dostawców i innowatorów na trzy dni pełne odkryć, degustacji i nawiązywania kontaktów. »