Polagra Food – nowe możliwości dla branży spożywczej w nowym terminie!

22 październik 2017
Za nami wrześniowe spotkanie branży spożywczej, czyli Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych Polagra Food. To były owocne cztery dni, które upłynęły pod znakiem biznesowych rozmów, prezentacji nowości i innowacyjnej żywności. Zgodnie z zapowiedzią organizatorów przyszłoroczna edycja targów odbędzie się w nowym terminie i w formule, która w jeszcze większym stopniu będzie wspierała działania proeksportowe polskich przedsiębiorców.

POLAGRA FOOD co roku przyciąga liczne grono zwiedzających kusząc doskonale znanymi markami produktów spożywczych, żywnością innowacyjną, a także egzotycznymi smakami z całego świata.

W tym roku, na targach w Poznaniu, można było zapoznać się z ofertą ponad 200 wystawców z 22 krajów , m.in. z Białorusi, Egiptu, Korei Południowej, Rumunii, Turcji, Ukrainy, Włoch, Finlandii, Bułgarii, Niemiec, Węgier, Litwy, a także Malezji i Sri Lanki. Na stoiskach zaprezentowane zostały produkty doskonale znane z półek sklepowych, a także wiele nowości jak np. sery bez laktozy, wędliny przygotowywane na bazie domowych receptur, zaskakujące pomysły na niskokaloryczne przekąski
i wiele innych produktów stanowiących odpowiedź na oczekiwania konsumentów.

W 2018 roku Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych Polagra Food odbędą się w dniach 8-10 maja. Jak informują organizatorzy wydarzenia, decyzja o zmianie terminu została podjęta po szerokich konsultacjach z branżą. Ma ona na celu nie tylko umożliwienie uczestnictwa w targach sektorom, które w okresie jesiennym, z racji kumulacji prac, nie mogły prezentować się na targach, jak np. producenci win. Przede wszystkim zmiana ma zaowocować doprowadzeniem do rozmów na linii przedsiębiorca - dystrybutor, których efekty byłby widoczne jeszcze w tym samym roku. Majowa edycja targów rozszerza także możliwość pre-testingu nowych produktów jeszcze w pierwszej połowie roku i jest szansą na zakontraktowanie ich sprzedaży na drugą połowę roku, w szczególności na okres Świąt Bożego Narodzenia. – objaśnia Filip Bittner, Dyrektor Grupy Produktów.

Targi Polagra Food 2018 to także formuła mocno nastawiona na  rozwój biznesowych relacji z kupcami z zagranicy. Organizatorzy wydarzenia będą koncentrować działania na rynkach perspektywicznych dla polskiej branży spożywczej poprzez współpracę z ambasadami i instytucjami branżowymi. Kluczową rolę ma jednak odegrać autorski program Hosted Buyers, w ramach którego, już od kilku lat, Poznań odwiedza kadra kierownicza dużych grup hurtowni, sieci supermarketów, importerów lub dystrybutorów produktów spożywczych z całego świata.

Kolejna Polagra Food już wiosną. Nowa data i nowa formuła wydarzenia ma sprzyjać rozwiązaniom dającym realne korzyści producentom żywności i sprawić, że Polagra Food będzie marką o jeszcze większej skuteczności, szerokim zasięgu działania i celu istotnym z punktu widzenia polskiego sektora spożywczego.
Więcej informacji: www.polagra-food.pl.

Przeczytaj również:

Bądź gospodarzem na FOOD EXPO i poznaj świat żywności i napojów

16 styczeń 2025
Food Expo Greece to wiodące targi żywności i napojów w Europie Południowo-Wschodniej i miejsce spotkań, w którym profesjonaliści z branży starają się dostarczać najnowsze produkty, mierzyć rozwój rynku i nawiązywać kontakty z globalnymi dostawcami. Targi co roku gromadzą przedstawicieli branży żywności i napojów i stanowią forum do spotkań twarzą w twarz, utrzymywania kontaktów i budowania trwałych relacji biznesowych. »

Spotkanie ASIA FRUIT LOGISTICA w Bangkoku powraca z naciskiem na ASEAN

10 styczeń 2025
25 czerwca ASIA FRUIT LOGISTICA powraca do stolicy Tajlandii na dzień networkingu i dzielenia się wiedzą, skupiając się na dynamicznym rynku świeżych produktów ASEAN. Spotkanie Bangkok Meet Up oferuje doskonałą okazję do głębokiego nurkowania i bezpośredniej interakcji z epickim i niezwykle dynamicznym rynkiem ASEAN, w szczególności Tajlandią, Wietnamem, Indonezją, Malezją i Filipinam »

Targi rozpoczną się za 4 miesiące!

17 grudzień 2024
Konferencje Agora, będące sercem targów, będą doskonałą okazją do rozszyfrowania głównych problemów, z jakimi mierzą się profesjonaliści w branży. Prowadzone przez Florence Rabut i Oliviera Masbou, dziennikarzy i ekspertów w branży, okrągłe stoły będą poświęcone 4 fascynującym i szczególnie aktualnym tematom: Przetwórstwo: rozwijanie francuskiego pochodzenia w przetworzonych owocach i warzywach. »
Partnerzy