Restaurant, Pub & Bar Asia

27 marzec 2019

Raise the Bar at Restaurant, Pub & Bar Asia (RPB Asia), the only trade show dedicated to the restaurant, pub and bar community across Southeast Asia.

The 2nd edition of RPB Asia welcomed more than 3,300 trade visitors* from the F&B and hospitality industries,  cementing its position as the go-to show for restaurant, pub and bar owners and operators, industry leaders, innovators and trendsetters who are on a constant quest for unique ideas, products and solutions.

The third edition of RPB Asia promises to be even more exciting, with a bigger line-up of firm favourites and exciting new features such as Latte Art Battle, The Ideal Bar of the Future and more.

Stay tuned for more information on all of the exciting events coming up in 2019!

RPB Asia is co-located with Speciality & Fine Food Asia, the leading trade show for artisan, gourmet and fine food & drink.

*numbers are for RPB Asia and its co-located show, SFFA

Show InfoShow Names: Speciality & Fine Food Asia 2019 and Restaurant, Pub & Bar Asia 2019Dates: 17 – 19 July 2019Opening Hours: 11am – 6pm (11am – 5pm on last day)Venue: Suntec Singapore, Level 4, Halls 401-403 1 Raffles Boulevard, Suntec City, Singapore 039593Organisers: Montgomery Asia

Przeczytaj również:

Flagowe projekty inwestycyjne w dziedzinie ogrodnictwa zostaną zaprezentowane podczas II Międzynarodowego Forum Sady Rosji

17 maj 2019
Drugie doroczne forum inwestycyjne i wystawa „Orchards of Russia 2019” (22-23 maja 2019 r. w Moskwie) to wysokiej klasy międzynarodowa platforma skupiająca się na inwestycjach dla rosyjskiego komercyjnego sektora ogrodniczego, przybliżająca strategie rozwoju przemysłu, dzieląca się najlepszymi praktykami wśród kluczowych graczy rynkowych i zabezpieczająca nowe kontrakty typu win-win. »

Indie i Singapur - kraje partnerskie na Fruit Attraction 2019

11 maj 2019
Zgodnie z polityką zwiększania relacji handlowych przedsiębiorstw owocowo-warzywnych między krajami Unii Europejskiej a innymi rynkami spoza UE, Fruit Attraction 2019 będzie gościć Indie i Singapur jako kraje importujące. W UE eksport owoców i warzyw do Singapuru wzrósł o 6% w ciągu ostatnich czterech lat, z 22 492 ton do 24 247 ton w 2017 r., przy 60-procentowym wzroście wartości z 20,8 mln euro do 35 mln euro. Głównymi produktami eksportowanymi były jabłka, kiwi i persimmony, w kategorii owoców i cebuli, w kategorii warzyw. »

Nadzieje na ożywienie rynku obecne na początku roku zostały potwierdzone tylko częściowo

11 maj 2019
„Wraz z rozpoczęciem sezonu eksportowego na półkuli południowej, europejski rynek jabłek jest nadal pod presją, z wysokim poziomem zapasów, co hamuje nadzieje na nadchodzące ożywienie cen”. Oto słowa Gerharda Dichgansa, prezesa konsorcjum VOG , w swojej najnowszej aktualizacji na temat aktualnej sytuacji międzynarodowej. »
Partnerzy