Ryżowo – kasztanowe pieczywo bezglutenowe z solą morską

4 wrzesień 2018
W ofercie marki 3 Pauly pojawił się nowy, oryginalny produkt – Ekologiczny bezglutenowy chrupki chleb ryżowo – kasztanowy z solą morską. Nowość dedykowana jest osobom zmagającym się z celiakią, nietolerancją glutenu, laktozy oraz innych głównych alergenów, oraz wszystkim zwolennikom zdrowej, lekkiej diety obfitującej w produkty naturalne, ekologiczne o bezpiecznym składzie.
Nowe bezglutenowe Bio pieczywo chrupkie ryżowo-kasztanowe 3 Pauly to lekkostrawna przekąska, w której składzie znajdują się jedynie 3 składniki. Chleb powstaje tylko i wyłączne z mąki ryżowej, kasztanowej oraz dodatku morskiej soli. Składniki pieczywa pochodzą z upraw ekologicznych prowadzonych z poszanowaniem dla natury. Chrupiący przysmak nie zawiera mleka i jaj, co pozwala cieszyć się jego smakiem także osobom cierpiącym na nietolerancję laktozy. Chleb daje mnóstwo możliwości kulinarnych, można wykorzystać go nie tylko do przygotowania kanapek ale także jako przekąskę z ulubionymi dipami, chrupiący dodatek do zup i kremów oraz na wiele innych sposobów. W opakowaniu Bio pieczywa 3 Pauly znajdują się osobno pakowane porcje, dzięki czemu chleb zachowuje swoje walory na dłużej i idealnie sprawdzia się w biurze, szkole czy podróży. Na opakowaniu chleba znajdują się czytelne ikony informujące o składzie i właściwościach żywieniowych produktu, pozwalające alergikom na szybką identyfikację, które składniki zostały celowo wykluczone z procesu produkcji.

Przeczytaj również:

Partnerzy