Bezglutenowa nowość 3 PAULY – Makaron Casarecce na bazie ciecierzycy – aromatyczny wegański makaron o oryginalnym, sycylijskim kształcie - bez glutenu, jaj, laktozy i innych alergenów
Nowy makaron 3 PAULY to produkt naturalny, bez żadnych sztucznych dodatków oraz składników pochodzenia zwierzęcego. W składzie ma jedynie mąkę z ciecierzycy, jest więc świetną propozycją dla osób zmagających się z nietolerancjami pokarmowymi, uczuleniem lub alergią na gluten oraz laktozę. Doskonale nadaję się także do urozmaicenia codziennej diety wegetarian i wegan, oraz wszystkich smakoszy, którzy cenią sobie pozytywną odmianę na talerzu, lubią nowe smaki i jedzenie w zdrowym stylu. W Bezglutenowym Makaronie Casarecce 3 PAULY tradycyjna mąka pszenna zastąpiona została mąką z cieciorki. Ma ona moc wartości odżywczych, bogata jest w białko, stanowiące doskonałą alternatywę dla białka zwierzęcego, zawiera również sporo potasu, który sprzyja obniżeniu ciśnienia, a także magnezu regulującego pracę układu nerwowego. Mąka z ciecierzycy jest także doskonałym źródłem błonnika, który zapobiega zaparciom, stabilizuje poziom glukozy we krwi i zapewnia uczucie sytości.
Nowy Bezglutenowy Makaron Casarecce 3 PAULY wyróżnia się nie tylko swoimi właściwościami odżywczymi, ale także oryginalnym kształtem Casarecce wywodzącym się z Sycylii. Właśnie dzięki niemu makaron świetnie sprawdzi się nie tylko w daniach obiadowych, ale także w sałatkach, zupach oraz zapiekankach. Nowy makaron 3 PAULY dostępny jest w wygodnym opakowaniu ułatwiającym przechowywanie, z widocznymi oznaczeniami dla wegan oraz alergików o składnikach wykluczonych z procesu produkcji (gluten, mleko, jaja, orzeszki ziemne, orzechy czy łubin).
www.3pauly.de