Naturalne i świeże produkty w wyjątkowych przepisach
7 sierpień 2017
Chłodnik koktajlowy z burakiem, selerem naciowym, marchwią oraz karmelizowanymi orzechami włoskimi z pumperniklem to jedna z wielu oryginalnych propozycji szefa restauracji Warszawski Sznyt - Rafała Zaręby.
Składniki na 4 porcje:
• Kefir 800 g
• Śmietana 18% 100 g
• Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony 100 g
• Koktajl Red Fit&Easy 1 opak.
• Młode buraczki 200 g
• Miód akacjowy 100 g
• Cytryna 2 szt.
• Orzech włoski 200 g
• Pumpernikiel 2 kromki
• Olej do smażenia orzecha
• Cukier 0,5 kg.
Wykonanie:
Orzech włoski zagotować trzykrotnie w syropie cukrowym, a następnie usmażyć w 160 st. C. Koktajl Red zmiksować z kefirem, śmietaną 18% i twarożkiem Mój Ulubiony, doprawiając sokiem z cytryny. Całość schłodzić. Młode buraczki umyć dobrze i upiec w miodzie akacjowym. Chłodnik zalać do misek i udekorować siekanymi orzechami włoskimi, buraczkami, kawałkami pumpernikla oraz listkami selera naciowego.
Przeczytaj również:
Caña Nature prezentuje nowe salmorejo z buraków: eksplozja smaku i koloru
23 kwiecień 2024
Salmorejo z buraków to innowacyjna i atrakcyjna opcja, która dodaje przystawkom odrobinę koloru i smaku, stanowiąc pyszną alternatywę dla tradycyjnego salmorejo. Produkt jest bezglutenowy, co czyni go wszechstronną opcją dla szerokiej gamy menu. »
Rynek rośnie, a z nim targi WINO
18 marzec 2024
Tegoroczna edycja Targów Polskich Win i Winnic WINO zapowiada się rewelacyjnie. Udział potwierdziło już siedem winiarskich regionów oraz ponad 90 wystawców. Nie zabraknie znanych dobrze pasjonatom polskiego wina winnic z województw: lubuskiego, wielkopolskiego, mazowieckiego, zachodniopomorskiego, łódzkiego i małopolskiego. »
Grad medali, pewniaki i zaskoczenia
5 marzec 2024
Dwa konkursowe dni, dwudziestka jurorek i jurorów oraz 554 wina z 127 winnic z całego kraju. Rozstrzygnięto kolejną edycję konkursu WINOPL. Medalami nagrodzono 160 win. Sześciu z nich nadano tytuł championa. Na rozstrzygnięcie drugiego etapu konkursu poczekamy do połowy marca. »