Naturalne i świeże produkty w wyjątkowych przepisach

7 sierpień 2017
Chłodnik koktajlowy z burakiem, selerem naciowym, marchwią oraz karmelizowanymi orzechami włoskimi z pumperniklem to jedna z wielu oryginalnych propozycji szefa restauracji Warszawski Sznyt - Rafała Zaręby.

Składniki na 4 porcje:
• Kefir 800 g
• Śmietana 18% 100 g
• Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony 100 g
• Koktajl Red Fit&Easy 1 opak.
• Młode buraczki 200 g
• Miód akacjowy 100 g
• Cytryna 2 szt.
• Orzech włoski 200 g
• Pumpernikiel 2 kromki
• Olej do smażenia orzecha
• Cukier 0,5 kg.

Wykonanie:
Orzech włoski zagotować trzykrotnie w syropie cukrowym, a następnie usmażyć w 160 st. C. Koktajl Red zmiksować z kefirem, śmietaną 18% i twarożkiem Mój Ulubiony, doprawiając sokiem z cytryny. Całość schłodzić. Młode buraczki umyć dobrze i upiec w miodzie akacjowym. Chłodnik zalać do misek i udekorować siekanymi orzechami włoskimi, buraczkami, kawałkami pumpernikla oraz listkami selera naciowego.

Przeczytaj również:

Partnerzy