Hamburger z jagnięciną i siekanym jarmużem
9 sierpień 2017
Hamburger z jagnięciną dosmaczoną siekanym jarmużem
Składniki na 4 porcje:
• Udziec jagnięcy 600 g
• Słonina 60 g
• Pistacje 100 g
• Mięta 50 g listków
• Śmietanka 36% 100 g
• Jarmuż Fit&Easy 1 opak.
• Bułki hamburgerowe 4 szt.
• Pomidor 150 g
• Ogórek małosolny 150 g
• Dymka 2 szt.
• Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony 250 g
• Czosnek 2 ząbki
• Sok z cytryny 50 ml
• Sól, pieprz
• Musztarda Dijon miodowa
Wykonanie:
Zmielić na średnich oczkach udziec jagnięcy i słoninę. Doprawić czosnkiem, siekanym jarmużem i pieprzem. Przygotować kotlety po 160 g. Uprażyć pistacje i zmielić z miętą i serkiem. Pistacje doprawić musztardą dijon miodową, solą i sokiem z cytryny. Przygotować dodatki: pomidor i ogórek małosolny pokroić w plastry. Zgrillować dymkę. Następnie zgrillować hamburgery oraz bułki i złożyć z dodatkami oraz musem miętowo-pistacjowym.
Przeczytaj również:
Caña Nature prezentuje nowe salmorejo z buraków: eksplozja smaku i koloru
23 kwiecień 2024
Salmorejo z buraków to innowacyjna i atrakcyjna opcja, która dodaje przystawkom odrobinę koloru i smaku, stanowiąc pyszną alternatywę dla tradycyjnego salmorejo. Produkt jest bezglutenowy, co czyni go wszechstronną opcją dla szerokiej gamy menu. »
Rynek rośnie, a z nim targi WINO
18 marzec 2024
Tegoroczna edycja Targów Polskich Win i Winnic WINO zapowiada się rewelacyjnie. Udział potwierdziło już siedem winiarskich regionów oraz ponad 90 wystawców. Nie zabraknie znanych dobrze pasjonatom polskiego wina winnic z województw: lubuskiego, wielkopolskiego, mazowieckiego, zachodniopomorskiego, łódzkiego i małopolskiego. »
Grad medali, pewniaki i zaskoczenia
5 marzec 2024
Dwa konkursowe dni, dwudziestka jurorek i jurorów oraz 554 wina z 127 winnic z całego kraju. Rozstrzygnięto kolejną edycję konkursu WINOPL. Medalami nagrodzono 160 win. Sześciu z nich nadano tytuł championa. Na rozstrzygnięcie drugiego etapu konkursu poczekamy do połowy marca. »