Hamburger z jagnięciną dosmaczoną siekanym jarmużem
Składniki na 4 porcje:
• Udziec jagnięcy 600 g
• Słonina 60 g
• Pistacje 100 g
• Mięta 50 g listków
• Śmietanka 36% 100 g
• Jarmuż Fit&Easy 1 opak.
• Bułki hamburgerowe 4 szt.
• Pomidor 150 g
• Ogórek małosolny 150 g
• Dymka 2 szt.
• Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony 250 g
• Czosnek 2 ząbki
• Sok z cytryny 50 ml
• Sól, pieprz
• Musztarda Dijon miodowa
Wykonanie:
Zmielić na średnich oczkach udziec jagnięcy i słoninę. Doprawić czosnkiem, siekanym jarmużem i pieprzem. Przygotować kotlety po 160 g. Uprażyć pistacje i zmielić z miętą i serkiem. Pistacje doprawić musztardą dijon miodową, solą i sokiem z cytryny. Przygotować dodatki: pomidor i ogórek małosolny pokroić w plastry. Zgrillować dymkę. Następnie zgrillować hamburgery oraz bułki i złożyć z dodatkami oraz musem miętowo-pistacjowym.