Deser z bąbelkami
25 kwiecień 2017
Kiedy za oknem widać słońce i na zewnątrz robi się coraz cieplej często zmienimy nasze menu na lżejsze i bardziej subtelne. W zimę zazwyczaj serwujemy sobie tłuste, mięsne potrawy i rozgrzewające napoje. Wiosną przechodzimy natomiast na sałatki warzywne, owoce, orzeźwiające trunki i desery.
Częstym dodatkiem, po który sięgamy w okresie letnim jest wino musujące. Idealnie komponuje się z większością dań i działa orzeźwiająco. Może być zarówno półsłodkie jak i wytrawne, wszystko zależy od tego na co mamy aktualnie ochotę i jakie mamy upodobania.
Jednak wino musujące nie musi być tylko dopełnieniem naszych potraw. Może być ich częścią. Szczególnie dobrze sprawdzi się przy orzeźwiających deserach. Deser z bąbelkami? Idealna propozycja na wiosenne spotkania ze znajomymi.
Przeczytaj również:
Caña Nature prezentuje nowe salmorejo z buraków: eksplozja smaku i koloru
23 kwiecień 2024
Salmorejo z buraków to innowacyjna i atrakcyjna opcja, która dodaje przystawkom odrobinę koloru i smaku, stanowiąc pyszną alternatywę dla tradycyjnego salmorejo. Produkt jest bezglutenowy, co czyni go wszechstronną opcją dla szerokiej gamy menu. »
Rynek rośnie, a z nim targi WINO
18 marzec 2024
Tegoroczna edycja Targów Polskich Win i Winnic WINO zapowiada się rewelacyjnie. Udział potwierdziło już siedem winiarskich regionów oraz ponad 90 wystawców. Nie zabraknie znanych dobrze pasjonatom polskiego wina winnic z województw: lubuskiego, wielkopolskiego, mazowieckiego, zachodniopomorskiego, łódzkiego i małopolskiego. »
Grad medali, pewniaki i zaskoczenia
5 marzec 2024
Dwa konkursowe dni, dwudziestka jurorek i jurorów oraz 554 wina z 127 winnic z całego kraju. Rozstrzygnięto kolejną edycję konkursu WINOPL. Medalami nagrodzono 160 win. Sześciu z nich nadano tytuł championa. Na rozstrzygnięcie drugiego etapu konkursu poczekamy do połowy marca. »