Petit Beurre marki Krakuski - najlepsze do świątecznych wypieków

3 kwiecień 2017
Święta Wielkanocne to czas, który trudno wyobrazić sobie bez wspaniałych wypieków.
Mazurki, makowce, serniki, baby drożdżowe, a także inne ciasta są w tym okresie ozdobą wielu świątecznych stołów. Aby wielkanocne słodkości, mogły być powodem do dumy wszystkich perfekcyjnych pań domu, marka Krakuski poleca do wypieków herbatniki Petit Beurre. Te kruche ciastka są nie tylko smacznym dodatkiem do porannej kawy czy herbaty, idealnie nadają się  również do pieczenia. Można wykorzystać je jako bazę, z której łatwo i szybko przygotujemy spód do wielu rodzajów ciast. Wystarczy tylko pokruszyć herbatniki, połączyć je z roztopionym masłem, przełożyć do foremki lub tortownicy i spód ciasta jest gotowy. Takie proste rozwiązanie doceni na pewno każdy, kto znajdzie się w świątecznym ferworze przygotowań. Tym, którym znudziły się klasyczne smaki wypieków, marka Krakuski proponuje wykorzystanie wariantu Petit Beurre Pełnoziarniste. Wielkanocne ciasto z pełnoziarnistym spodem na pewno pozytywnie zaskoczy niejednego domownika.

Przeczytaj również:

Partnerzy