Złocista owsianka z jabłkami na diamantowe śniadanie
4 październik 2017
Śniadanie to posiłek, którym możemy dobrze rozpocząć dzień. Pożywne, wartościowe i smaczne, wywołuje uśmiech na twarzy i dodaje energii. Owsianka z karmelizowanymi jabłkami to jeden z tych kulinarnych pomysłów, które warto wypróbować na pierwsze danie. Pełna składników odżywczych, z aromatycznymi dodatkami, zasmakuje wszystkim domownikom i rozpromieni każdy poranek. Złocisty, apetyczny kolor owsianki i słodki, karmelowo-miodowy smak uzyskasz, dodając naturalny cukier trzcinowy Dry Demerara Diamant i aksamitny Syrop Trzcinowy Złocisty Diamant do polania.
Owsianka z jabłkami i cynamonem, przygotowana na mleku roślinnym z dodatkiem naturalnych słodkości, to propozycja dla osób ceniących wartościowe posiłki i wyjątkowy smak. Idealne pierwsze śniadanie, które pozytywnie nastraja na resztę dnia. Słodkie, karmelowo-miodowe nuty uzyskasz, dodając naturalny cukier trzcinowy Dry Demerara Diamant i Syrop Trzcinowy złocisty Diamant do polania. Najwyższej jakości, bez konserwantów i sztucznych składników, są doskonałą alternatywą dla tradycyjnych słodzików czy syropu klonowego.
Cukier trzcinowy DRY DEMERARA to niezbędnik w każdej kuchni. Nierafinowany, naturalny cukier o delikatnym, trzcinowym posmaku i świetlisto – brązowym zabarwieniu. Zawiera melasę, która nadaje mu brązowy kolor i oryginalny, karmelowy aromat. Dodatkowo melasa zawiera wiele wartościowych składników mineralnych, takich jak żelazo, magnez, potas i wapń. Ten cukier to nowoczesny, zgodny z najnowszymi trendami kulinarnymi sposób na osłodzenie kawy, herbaty czy drinków. Doskonale sprawdzi się także jako ozdoba wypieków (przede wszystkim ciemnych ciast, pierników, brownie, muffinek) lub dodatek do płatków śniadaniowych, musli czy jogurtów. Cukier trzcinowy DRY DEMERARA nie zawiera sztucznych aromatów, słodzików czy konserwantów.
NOWOŚĆ DIAMANT Syrop Trzcinowy Złocisty to w pełni naturalny syrop, powstały na bazie cukrów trzcinowych, który znajdzie wiele zastosowań wśród miłośników słodkości. Doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów oraz deserów, a także jako dodatek do naturalnych jogurtów czy ciast, (łatwo się w nich rozpuszcza). Trzcinowy, oryginalny posmak nadaje głębię smaku, będąc słodkim zwieńczeniem nowoczesnych deserów. Polecany jest również do słodzenia gorących napojów, np. kawy czy kakao. Syrop trzcinowy Diamant nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników czy aromatów.
Przeczytaj również:
Caña Nature prezentuje nowe salmorejo z buraków: eksplozja smaku i koloru
23 kwiecień 2024
Salmorejo z buraków to innowacyjna i atrakcyjna opcja, która dodaje przystawkom odrobinę koloru i smaku, stanowiąc pyszną alternatywę dla tradycyjnego salmorejo. Produkt jest bezglutenowy, co czyni go wszechstronną opcją dla szerokiej gamy menu. »
Rynek rośnie, a z nim targi WINO
18 marzec 2024
Tegoroczna edycja Targów Polskich Win i Winnic WINO zapowiada się rewelacyjnie. Udział potwierdziło już siedem winiarskich regionów oraz ponad 90 wystawców. Nie zabraknie znanych dobrze pasjonatom polskiego wina winnic z województw: lubuskiego, wielkopolskiego, mazowieckiego, zachodniopomorskiego, łódzkiego i małopolskiego. »
Grad medali, pewniaki i zaskoczenia
5 marzec 2024
Dwa konkursowe dni, dwudziestka jurorek i jurorów oraz 554 wina z 127 winnic z całego kraju. Rozstrzygnięto kolejną edycję konkursu WINOPL. Medalami nagrodzono 160 win. Sześciu z nich nadano tytuł championa. Na rozstrzygnięcie drugiego etapu konkursu poczekamy do połowy marca. »