Cukier trzcinowy DRY DEMERARA to niezbędnik w każdej kuchni. Nierafinowany, naturalny cukier o delikatnym, trzcinowym posmaku i świetlisto – brązowym zabarwieniu. Zawiera melasę, która nadaje mu brązowy kolor i oryginalny, karmelowy aromat. Dodatkowo melasa zawiera wiele wartościowych składników mineralnych, takich jak żelazo, magnez, potas i wapń. Ten cukier to nowoczesny, zgodny z najnowszymi trendami kulinarnymi sposób na osłodzenie kawy, herbaty czy drinków. Doskonale sprawdzi się także jako ozdoba wypieków (przede wszystkim ciemnych ciast, pierników, brownie, muffinek) lub dodatek do płatków śniadaniowych, musli czy jogurtów. Cukier trzcinowy DRY DEMERARA nie zawiera sztucznych aromatów, słodzików czy konserwantów.
NOWOŚĆ DIAMANT Syrop Trzcinowy Złocisty to w pełni naturalny syrop, powstały na bazie cukrów trzcinowych, który znajdzie wiele zastosowań wśród miłośników słodkości. Doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów oraz deserów, a także jako dodatek do naturalnych jogurtów czy ciast, (łatwo się w nich rozpuszcza). Trzcinowy, oryginalny posmak nadaje głębię smaku, będąc słodkim zwieńczeniem nowoczesnych deserów. Polecany jest również do słodzenia gorących napojów, np. kawy czy kakao. Syrop trzcinowy Diamant nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników czy aromatów.