Fruit Logistica 2016

20 luty 2016
Platforma Współpracy Handlowej POLAND FRUITS po raz kolejny promowała polskie firmy sektora owocowo-warzywnego na zagranicznym rynku. 
Fruit Logistica 2016 w Berlinie to największe na świecie targi branży świeżych owoców i warzyw. Impeza obejmuje wszystkie elementy tego rynku od uprawy i zbioru poprzez magazynowanie, pakowanie, transport, aż po zbyt, marketing i przechowywanie towaru w sklepach. Targi Fruit Logistica poświęcone są nie tylko produktom, ale również niezbędnemu technicznemu know-how. Celem targów jest umożliwienie spotkań biznesowych specjalistom zajmującym się produkcją i dystrybucją owoców i warzyw oraz dostarczaniem wszelkich usług związanych z tym rynkiem, jest to więc dobra okazja do nawiązania i zawierania kontaktów handlowych. 

2016-02-20-berlin.jpg
 

Przeczytaj również:

ASIA FRUIT LOGISTICA uruchamia program Meet Ups 2026 – nowy etap integracji branży w kluczowych rynkach Azji

18 grudzień 2025
Po bardzo udanej edycji w 2025 roku, która połączyła liderów branży w pięciu kluczowych krajach, cykl Meet Ups powraca w jeszcze bardziej rozbudowanej formule. W minionym roku wydarzenia odbyły się m.in. w Indiach, Wietnamie, Tajlandii i Chinach, gromadząc ponad 2 200 profesjonalistów, oferując 80+ godzin networkingu oraz wystąpienia 90 czołowych ekspertów rynku świeżych produktów. »

Podczas targów Macfrut 2026 wystawa Plant Nursery skupi uwagę na całym łańcuchu szkółkarskim

17 grudzień 2025
Plant Nursery to wystawa poświęcona innowacjom w branży szkółkarskiej, koncentrująca się na globalnych nowościach w uprawie awokado i mango, a także mniej popularnych gatunkach owoców tropikalnych i subtropikalnych, ekologicznej produkcji szkółkarskiej, podkładkach, innowacjach ogrodniczych oraz prawach do odmian roślin. Wydarzenie odbędzie się w dniach 21–23 kwietnia 2026 r. w Rimini Expo Centre »

José Manuel Molina zwycięzcą XV Konkursu Kreatywnej Kuchni z Granatem Mollar de Elche

17 grudzień 2025
Młody szef kuchni z Malagi, José Manuel Molina z restauracji La Brasería de Carmen w Torre de Benagalbón, został zwycięzcą XV edycji Konkursu Kreatywnej Kuchni z Granatem Mollar de Elche, który odbył się w renomowanej restauracji La Finca prowadzonej przez Susi Díaz (1 gwiazdka Michelin). Zwycięski talerz zatytułowany „Ganbatte” – japońskie słowo oznaczające rozwój osobisty i ewolucję – zachwycił jury oryginalnym połączeniem smaków. »
Partnerzy