XI edycja Kongresu Bezpieczeństwa Żywności

15 wrzesień 2024

W tej edycji między innymi:

Sesja Certyfikacja "ZARZĄDZANIE RYZYKIEM I KRYZYSEM WE WSPÓŁCZESNEJ GOSPODARCE EUROPEJSKIEJ I ŚWIATOWEJ", moderowana przez Beatę Studzińską-Marciniak, Global Product and Scheme Manager, TÜV Rheinland

Panel dyskusyjny moderowany przez Andrzeja Gantnera, Wiceprezesa Zarządu i Dyrektora Generalnego Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców, wraz z udziałem Ekspertów pierwszego w Polsce think tanku ds. gospodarki żywnościowej:

  • Marek Marzec, Właściciel Grupy Ewa Bis
  • Witold Boguta, Prezes Krajowego Związku Grup Producentów Owoców i Warzyw
  • Paweł Wielgomas, Prezes Zarządu Firmy Dawtona
  • Jan Kolański, Właściciel i Prezes Grupy Colian
  • Marian Owerko, Założyciel i Przewodniczący Rady Nadzorczej Foodwell
  • Krzysztof Pawiński, Prezes Zarządu Grupy Maspex
  • Dariusz Sapiński, Prezes Zarządu SM Mlekovita

Wykład Dieta na poprawę humoru, Agnieszka Piskała-Topczewska, Dietetyk, specjalista ds. żywienia, diet coach.

 

Organizatorem Kongresu jest International Featured Standards (IFS), instytucja odpowiedzialna za powszechnie uznawaną na świecie certyfikację zapewnienia jakości i bezpieczeństwa produktów oraz PPH Ewa BIS Sp. z o.o. , firma której działalnością jest eksport produktów z Polski do 75 krajów świata. Uczestnikami wydarzenia są producenci żywności, dostawcy surowców, opakowań, maszyn i urządzeń, jednostki certyfikujące oraz przedstawiciele otoczenia biznesowego przemysłu spożywczego.

Wyspecjalizowane prelekcje, ciekawe panele dyskusyjne oraz możliwość wymiany doświadczeń pomiędzy ekspertami branży żywnościowej to zasadnicze elementy Kongresu Bezpieczeństwa Żywności. Ponadto wydarzenie jest doskonałą okazją do nawiązywania kontaktów biznesowych.

Zarejestruj się już dziś! UDZIAŁ W KONGRESIE BEZPŁATNY.

Towarzyszące wydarzenie: wieczorna Gala, godz. 17:30 (płatna, koszt: 500 PLN netto). W programie: Festiwal Polskiej Szarlotki, Festiwal Poloneza

Szczegółowe informacje wraz z programem dotyczące Kongresu Bezpieczeństwa Żywności są dostępne na stronie
www.foodcongress.org

Przeczytaj również:

Rejestracja na PROGNOSFRUIT jest już otwarta - Angers, Francja, 6-8 sierpnia 2025

14 maj 2025
Konferencja Prognosfruit to wiodące coroczne wydarzenie w Europie dla sektora jabłek i gruszek, gromadzące plantatorów z całej Europy i spoza niej. Po ubiegłorocznej konferencji w Budapeszcie, Prognosfruit 2025 odbędzie się w Angers we Francji w dniach od 6 do 8 sierpnia 2025 r. Rejestracja jest już otwarta, a interesariusze i dziennikarze mogą rejestrować się za pośrednictwem strony internetowej Prognosfruit. »

Lithium Congress 2025, 11-12 czerwca 2025, Buenos Aires

13 maj 2025
Pośród potwierdzonych projektów inwestycyjnych: - KACHI LITHIUM PROJECT firmy Lake Resources (do 2027 r.), szacowana inwestycja 1,2 mld USD, etap projektu - studium wykonalności, wydajność 25 500 ton/rok. - PROJEKT ARCHIBARCA LITHIUM firmy Singularity Mining w Argentynie - Salar de Cauchari w prowincji Jujuy. - PROJEKT RIO GRANDE, SALINAS GRANDES i PROJEKT ARIZARO firmy NOA Lithium Brines Inc w Salta. »

Program transformacji rolnictwa Demokratycznej Republiki Konga wchodzi w fazę operacyjną

9 maj 2025
Program transformacji rolnictwa (ATP) to duży projekt o wartości 6,6 miliarda dolarów, którego celem jest zapewnienie szybkiej transformacji strukturalnej sektora rolniczego w Demokratycznej Republice Konga (DRK) poprzez ukierunkowane, zintegrowane podejście inwestycyjne. Jeden z największych krajów w Afryce, ma powierzchnię uprawną ponad 80 milionów hektarów, z czego obecnie uprawia się tylko 10%. »
Partnerzy