Caprichos del Paladar potwierdza sukces Burgood podczas 37. edycji Gourmets Show

30 kwiecień 2024

Murcjańska firma Caprichos del Paladar po raz kolejny podbiła publiczność swoimi ekskluzywnymi produktami podczas 37. Salonu Smakoszy. Ta edycja oznaczała konsolidację Burgood, innowacyjnego burgera z karczochami, który po przejściu innych międzynarodowych wydarzeń spotkał się z doskonałym przyjęciem na najbardziej ekskluzywnych targach wysokiej jakości żywności i napojów w Europie.

„Oferujemy zróżnicowany produkt, więc Salón Gourmets jest naszym naturalnym rynkiem. Tak naprawdę to tutaj praktycznie rozpoczął się nasz projekt dotyczący kwiatu karczocha i wiedzieliśmy jasno, że musimy być obecni przez kolejny rok” – przyznał Juan Marín, partner firmy.

Marín zapewnił, że Salón Gourmets „jest ważną wizytówką Madrytu, gdzie ponad 4000 restauracji konsumuje nasze produkty”. Caprichos del Paladar oferuje naturalne warzywa, zarówno kandyzowane, jak i mrożone, jako „zdrową” i ekskluzywną alternatywę. Podążając za tą linią, Burgood to burger wytwarzany wyłącznie ze świeżych karczochów, bez obróbki. Zawiera wyłącznie rozdrobniony karczoch, EVOO i naturalny zagęszczacz, przy założeniu stworzenia wysokiej jakości, autentycznego produktu w nowoczesnym formacie.

W tym sensie Marín zauważył, że starają się „ułatwić to naszemu klientowi, który jest restauratorem”.
Podczas wydarzenia, wśród produktów, które skupiły uwagę potencjalnych klientów, były burgood i kwiat karczocha.Jeśli chodzi o obecne trendy, wyróżnia się fakt, że konsument-smakosz jest skłonny zapłacić za wyróżniający się, zdrowy i naturalny produkt, który jest praktycznie przygotowany do dostarczenia.

„Udało nam się wykryć, czego pragnie konsument, i współpracujemy z naszym działem badań, rozwoju i innowacji oraz szefami kuchni, aby oferować naszym klientom produkty najwyższej jakości, nie tylko jeśli chodzi o karczochy, jako wizytówkę Caprichos del Paladar, ale także pieprzem czy karmelizowaną cebulą – podkreślał.

Firma w dalszym ciągu realizuje swoją politykę ekspansji i wzrostu, a w nadchodzących tygodniach zorganizuje serię wydarzeń w Meksyku. Ponadto w Salón Gourmets mogła nadal wzmacniać relacje z już istniejącymi klientami, jednocześnie nawiązując współpracę międzynarodową kontakty m.in. na rynku meksykańskim, kubańskim, chilijskim, niemieckim czy brytyjskim. „Te targi stały się miejscem spotkań nie tylko w kraju, ale także na arenie międzynarodowej” – zauważył.

Przeczytaj również:

Food & Drinks Malaysia by SIAL, 1-3 July 2025 MITEC Kuala Lumpur

11 czerwiec 2025
Food & Drinks Malaysia by SIAL ma szansę stać się wiodącą wystawą żywności i napojów w Malezji i całym regionie - zapewniającą skoncentrowaną platformę dla branży w kierunku wejścia na rynek do bramy stolicy żywności Azji - Malezji. Udział w targach daje wystawcom możliwość eksploracji przedsięwzięć biznesowych, nawiązywania kontaktów i nawiązywania partnerstw z malezyjskimi i międzynarodowymi firmami, inwestorami i agencjami rządowymi, wykorzystując dynamiczny rynek F&B i potencjał ekonomiczny ASEAN. »

Poznaj świat win i alkoholi - mistrzowska klasa Vinexpo 2025

9 czerwiec 2025
Poszerz swoją wiedzę dzięki Vinexpo India 2025 Masterclass Series, prowadzonej przez Vinexpo Academy, globalnie uznaną platformę edukacji, innowacji i spostrzeżeń branżowych. Pogłęb wiedzę o produktach dzięki fachowo prowadzonym degustacjom. Poznaj trendy rynkowe dzięki bezstronnym, wartościowym spostrzeżeniom. Bądź na bieżąco dzięki treściom opracowanym przez światowych ekspertów. Każda sesja prowadzona przez uznanych sommelierów, mistrzów destylacji »

FRUITNET i IFPA łączą siły, aby dostarczać wartościowe treści na ASIA FRUIT LOGISTICA PEET UP

7 czerwiec 2025
Fruitnet i IFPA przygotują program treści wypełnionych spostrzeżeniami na wiodącym międzynarodowym wydarzeniu dla branży świeżych produktów w Ameryce Łacińskiej ASIA FRUIT LOGISTICA PERU MEET UP, zupełnie nowe międzynarodowe wydarzenie łączące handel eksportem świeżych produktów w Ameryce Łacińskiej z kluczowymi nabywcami z Azji i całego świata, rozpocznie się w Limie w dniach 28-29 października 2025 r. »
Partnerzy