Wyraź swoją opinię

12 marzec 2024
The Technical Secretariat (TS) of the FreshProducePEFCR, which is developing technical rules for calculating the environmental footprint of fruits and vegetables as part of Freshfel´s Environmental Footprint Initiative, is organizing an open webinar to mark the launch of the project´s 1st Public Consultation.

The developers of the PEFCR will open the 1st Open Public Consultation by 2 April 2024. During this Public Consultation, the sector’s feedback is very valuable. To encourage the submission of responses to the consultation, we are organizing an open webinar on Tuesday, 26 March 2024.

Webinar: 26 March 2024 | 15:30-16:30 (CET)| FreshProducePEFCR: calculating the environmental footprint of fresh fruits and vegetables

Please register for this webinar at https://form.jotform.com/240651767279366. A link to the Zoom meeting will be sent ahead of the event.

Agenda
1. Why develop PEFCR for fresh fruits and vegetables? (Gil Kaufman, Freshfel Europe)
2. How are we developing PEFCR? (Nikki Hulzebos, Dutch Fresh Produce Centre)
3. Public consultation: what to expect and what is expected? (Jeroen Weststrate, Wageningen Research)
4. Representative products and FreshProducePEF – category rules (Jeroen Weststrate, Wageningen Research)
5. Q&A session with TS representatives.

The language of the webinar is English.

Freshfel Europe members participating in the Freshfel Environmental Footprint Initiative include Ailimpo, ANPP, Apeel Sciences, Assomela, Bama Gruppen, Bayer AG, BVEO, COLEAD, Dole plc, Greenyard, Fresh Produce Centre, IG International, Interfel and VBT. Freshfel Europe itself is acting as the sector representative within the Initiative, with support and cooperation from the European Sprouted Seeds Association (ESSA) and Growing Media Europe.More information about the activities of the Freshfel Environmental Footprint Initiative is available here.

Przeczytaj również:

Konkursy kawy i panettone, ściana jadalnej czekolady i kursy mistrzowskie na targach SFDA i SCTA 2025

9 lipiec 2025
Nowa edycja targów Speciality Food & Drinks Asia (SFDA) i Speciality Coffee & Tea Asia (SCTA), odbywająca się jednocześnie z drugą edycją targów SIGEP Asia, najbardziej oczekiwanego wydarzenia handlowego w Singapurze poświęconego gastronomii, kawie, gelato, ciastkarstwu, piekarnictwu, herbacie, pizzy, czekoladzie i gastronomii, powraca do Sands Expo & Convention Centre w dniach od 16 do 18 lipca 2025 r. Tegoroczne targi będą zawierać dynamiczną wystawę sztuki gastronomicznej, innowacji kawowych i edukacji. »

TSW 2026 z nowym akcentem – konferencja „Pod Osłonami” dla branży upraw szklarniowych

8 lipiec 2025
W odpowiedzi na rosnące znaczenie upraw całorocznych, zmiany klimatyczne, nowe zagrożenia fitosanitarne oraz coraz większe wymagania konsumentów, podczas najbliższej edycji targów odbędzie się premierowa konferencja „Pod Osłonami”. Wydarzenie w całości poświęcone będzie tematyce produkcji warzyw w szklarniach, tunelach i systemach wertykalnych – to właśnie tu spotkają się producenci, doradcy i technologowie, którzy poszukują konkretnych rozwiązań i sprawdzonych partnerów biznesowych. »

Fruit Attraction 2025 osiąga 90% obłożenia i potwierdza swoją pozycję światowego lidera

27 czerwiec 2025
Targi Fruit Attraction, organizowane przez IFEMA MADRID i FEPEX, odbędą się w dniach od 30 września do 2 października w madryckim centrum targowym i na trzy miesiące przed rozpoczęciem osiągnęły już ponad 90% obłożenia. Do tej pory przydzielono 70 000 m² powierzchni wystawienniczej, co stanowi wzrost o 8% w porównaniu z analogicznym okresem ubiegłego roku. Organizatorzy spodziewają się udziału ponad 2500 wystawców i ponad 120 000 profesjonalistów ze 150 krajów. »
Partnerzy