Rozwiązania FarmFresh nabierają tempa w eksporcie pitai produkowanej w Brazylii

20 marzec 2024

Termotécnica EPS conservers extend fruit shelf-life, allowing it to reach more distant markets, with higher prices and greater profitability 

Serving the country’s largest Brazilian pitaya producers, Termotécnica FarmFresh solutions, were on display at the 3rd Brazilian Pitaya Symposium and the 1st Latin American Pitaya Meeting on March 6th, 7th and 8th in Criciúma, Santa Catarina, state in southern Brazil. Sponsored by the Association of Pitaya Producers of Brazil (APPIBRAS) and the Agricultural Research and Rural Extension Company of the State of Santa Catarina (EPAGRI), the events brought together producers and researchers from Brazil, Argentina, Venezuela, Nicaragua, to exchange experiences and disseminate innovative practices.

Pitaya cultivation is gaining ever more markets, both nationally as well as in exports to countries such as England, Spain, Portugal, the United States and the United Arab Emirates, bringing higher prices and greater profitability. The states of São Paulo, Santa Catarina and Pará stand out, plus production has also been growing in Paraná, Minas Gerais, Ceará, Goiás, Espírito Santo and Distrito Federal. 

The brothers Diego and Tiago de Matos Nascimento, of Nascimento Frutas, from São João do Sul (SC), are the largest Brazilian producers and exporters of Palora-type pitaya, an extremely sweet, tasty fruit that attains greater commercial value. The company, which exports to several countries around the world, mainly to Spain and the United Kingdom, has, since 2019, been using FarmFresh conservers in EPS – better known as Styrofoam* – which extend the shelf-life of fruits by up to 30%. “Today we use 100% of Termotécnica’s conservers. The pitaya maintains its quality with longer shelf life and the beauty of the fruits stands out even more in the white packaging”, state the producers.

Temperature maintenance and impact absorption during handling and transport provided by EPS also ensure that the pitaya “petals” that cover the fruit remain preserved for longer. The fruits remain protected in storage throughout the production and logistics chain, allowing additional days in the retailer with commercial quality. 

 * Styrofoam is a trademark registered by third parties.


Przeczytaj również:

Emmeci świętuje 50 lat rzemiosła w zakresie opakowań premium

10 lipiec 2025
„Szczęście nie puka do drzwi, ono przychodzi w pięknym pudełku” – to hasło nadało ton imprezie Emmeci, która świętowała swoje 50-lecie, prezentując wyjątkowe, sztywne pudełko z suchym tłoczeniem, zaprojektowane przez artystę Pietro Terziniego, łączące włoski design, doskonałość inżynierską i artystyczną kreatywność. Czerwiec 2025 roku był punktem kulminacyjnym obchodów 50-lecia Emmeci. Florencki producent, spółka Coesia i światowy lider w sektorze maszyn pakujących premium, otworzył drzwi swojej siedziby w Cerreto Guidi dla klientów i partnerów na ekskluzywny Dzień Otwarty. »

Powering Progress: Master Energy Storage Supply Chains – Spotkaj się z ekspertami w Barcelonie

10 lipiec 2025
Najnowsze raporty europejskie podkreślają potrzebę usuwania barier ekonomicznych i rozwoju rynków, które sprawiedliwie wynagradzają magazynowanie energii za stabilność sieci i wsparcie dla odnawialnych źródeł energii. Podkreślają one zachęty finansowe i modele biznesowe – takie jak rynki mocy i reakcja na popyt – które mogą przyspieszyć wdrażanie. Rola magazynowania w zapewnianiu niezawodności sieci wzrośnie, jeśli rynki zaoferują sprawiedliwe wynagrodzenie. Studia przypadków z różnych sektorów ujawniają skuteczne strategie otwierania nowych możliwości w całej Europie. »

Konkursy kawy i panettone, ściana jadalnej czekolady i kursy mistrzowskie na targach SFDA i SCTA 2025

9 lipiec 2025
Nowa edycja targów Speciality Food & Drinks Asia (SFDA) i Speciality Coffee & Tea Asia (SCTA), odbywająca się jednocześnie z drugą edycją targów SIGEP Asia, najbardziej oczekiwanego wydarzenia handlowego w Singapurze poświęconego gastronomii, kawie, gelato, ciastkarstwu, piekarnictwu, herbacie, pizzy, czekoladzie i gastronomii, powraca do Sands Expo & Convention Centre w dniach od 16 do 18 lipca 2025 r. Tegoroczne targi będą zawierać dynamiczną wystawę sztuki gastronomicznej, innowacji kawowych i edukacji. »
Partnerzy