
Caprichos del Paladar prezentuje pierwszego burgera z karczochami w Anudze
19 marzec 2024
Firma spożywcza Caprichos del Paladar wzięła udział w Anuga, targach referencyjnych dla przemysłu spożywczego odbywających się w Niemczech. Udział ten wpisuje się w strategię ekspansji firmy i promocji produktów na rynku międzynarodowym. Podczas wydarzenia zaprezentowali niektóre ze swoich gwiazdorskich produktów, takie jak kandyzowane kwiaty karczocha i swoje najnowsze dzieło, będące wynikiem ważnego dzieła innowacji i dostosowania do wymagań konsumentów: burger z karczochami.
Udział Caprichos del Paladar w targach Anuga stanowi ważny krok w jej strategii internacjonalizacji. Podobnie firma miała okazję wzmocnić swoją obecność na rynku niemieckim i zwiększyć swoją widoczność na arenie międzynarodowej, ponieważ targi przyciągnęły gości i kupujących z ponad 40 krajów.
Na targach po raz pierwszy zaprezentowano burgera z karczochami, będącego częścią projektu „Burgood”. Produkt ten to pierwszy na rynku burger z karczochami, wykonany w całości z kandyzowanego karczocha i oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Innowacyjny produkt, który spotkał się z ciepłym przyjęciem podczas konferencji i stanowi znaczący kamień milowy w ofercie Caprichos del Paladar.
Dyrektor handlowy firmy Antonio Agar podzielił się kluczowymi celami jej obecności na targach: „Naszym głównym celem było uzyskanie obecności na rynku niemieckim i wzmocnienie naszej widoczności na arenie międzynarodowej”. Podczas wydarzenia firma miała okazję umocnić swoją pozycję na rynku niemieckim i podnieść swoją pozycję na poziomie globalnym, ze względu na znaczący napływ międzynarodowy.
Podobnie Antonio Agar podkreślił znaczenie prezentacji na targach dwóch swoich najważniejszych produktów, a w szczególności „burgera z karczochami”. Oprócz wystawienia swoich gwiazdorskich produktów, pomyślny udział Caprichos del Paladar w targach Anuga podkreśla zaangażowanie firmy w innowacje i ważne zaangażowanie w ekspansję i internacjonalizację.
Przeczytaj również:

Konkursy kawy i panettone, ściana jadalnej czekolady i kursy mistrzowskie na targach SFDA i SCTA 2025
9 lipiec 2025
Nowa edycja targów Speciality Food & Drinks Asia (SFDA) i Speciality Coffee & Tea Asia (SCTA), odbywająca się jednocześnie z drugą edycją targów SIGEP Asia, najbardziej oczekiwanego wydarzenia handlowego w Singapurze poświęconego gastronomii, kawie, gelato, ciastkarstwu, piekarnictwu, herbacie, pizzy, czekoladzie i gastronomii, powraca do Sands Expo & Convention Centre w dniach od 16 do 18 lipca 2025 r. Tegoroczne targi będą zawierać dynamiczną wystawę sztuki gastronomicznej, innowacji kawowych i edukacji. »

TSW 2026 z nowym akcentem – konferencja „Pod Osłonami” dla branży upraw szklarniowych
8 lipiec 2025
W odpowiedzi na rosnące znaczenie upraw całorocznych, zmiany klimatyczne, nowe zagrożenia fitosanitarne oraz coraz większe wymagania konsumentów, podczas najbliższej edycji targów odbędzie się premierowa konferencja „Pod Osłonami”. Wydarzenie w całości poświęcone będzie tematyce produkcji warzyw w szklarniach, tunelach i systemach wertykalnych – to właśnie tu spotkają się producenci, doradcy i technologowie, którzy poszukują konkretnych rozwiązań i sprawdzonych partnerów biznesowych. »

Fruit Attraction 2025 osiąga 90% obłożenia i potwierdza swoją pozycję światowego lidera
27 czerwiec 2025
Targi Fruit Attraction, organizowane przez IFEMA MADRID i FEPEX, odbędą się w dniach od 30 września do 2 października w madryckim centrum targowym i na trzy miesiące przed rozpoczęciem osiągnęły już ponad 90% obłożenia. Do tej pory przydzielono 70 000 m² powierzchni wystawienniczej, co stanowi wzrost o 8% w porównaniu z analogicznym okresem ubiegłego roku. Organizatorzy spodziewają się udziału ponad 2500 wystawców i ponad 120 000 profesjonalistów ze 150 krajów. »