
Konkursy kawy i panettone, ściana jadalnej czekolady i kursy mistrzowskie na targach SFDA i SCTA 2025
9 lipiec 2025
Coffee and panettone competitions, edible chocolate wall, and masterclasses at Speciality Food & Drinks Asia and Speciality Coffee & Tea Asia 2025 |
Other highlights include International Pavilions with a wide variety of brands and products, culinary demonstrations and food tastings, technological showcases, and more
A new edition of Speciality Food & Drinks Asia (SFDA) and Speciality Coffee & Tea Asia (SCTA), co-located with the second edition of
SIGEP Asia, Singapore’s most-anticipated trade event for F&B, coffee, gelato, pastry, bakery, tea, pizza, chocolate and foodservice, returns to Sands Expo & Convention Centre from 16 to 18 July 2025. Held alongside Restaurant Asia, this year’s SFDA, SCTA and SIGEP Asia will feature a dynamic showcase of F&B artistry, coffee innovation and education.
Key highlights include:
- Chocolatier Janice Wong’s 9-metre Edible Chocolate Wall: Bridging the gap between food and art, award-winning pastry chef and SIGEP World Brand Ambassador Janice Wong will team up with French premium chocolate manufacturer Valrhona to give the public a rare glimpse at one of the largest chocolate edible art installations in Singapore.
- Singapore National Coffee Championship 2025: The Singapore National Coffee Championship, staged by the Singapore Coffee Association, will see top local baristas display their skills live and vie for a chance to represent Singapore at the World Coffee Championships 2026.
- Panettone World Cup – Asian Selections (18 July, 3pm): For the first time in Southeast Asia, regional pastry talents – including six competitors from Singapore – will participate in the Asian Selections of the Panettone World Cup. The top talents will go on to compete at the Panettone World Cup in Italy.
- Introduction to Cupping workshop (16 July, 2.30pm): A beginner-friendly, 3.5-hour hands-on workshop organised by the Speciality Coffee Association in association with Bettr Academy on foundational coffee cupping techniques, sensory analysis, professional evaluation methods, and more. Suitable for baristas, roasters, cafe owners, coffee enthusiasts or industry newcomers.
- Singapore Roasters Showcase x Public Cupping: Featured coffee roasters from Singapore will present a unified showcase of local speciality coffee excellence, through guided public cuppings and professional-led tastings.
Other highlights include:
- Over 350 brands & exhibitors from more than 30 countries: New and innovative food products from local artisanal businesses and renowned global brands will be showcased.
- International Pavilions: Exhibitors from Japan, China, India, Italy and other European countries will present country-specific innovations and product offerings.
- Culinary demos and tastings: Watch Michelin-starred chefs, Italian MasterChef Winner Tiziana Stefanelli and more in action as they whip up various kinds of pasta, pastry, gelato and chocolate.
- Tech & Innovation Pavilion (TIP): Emerging technologies within the F&B industry will be on display, from AI-based kitchen tools – and even a plasma flame exhibit by Egnite.
- ASEAN Coffee Institute's ASEAN Coffee Federation Coffee Appreciation Protocol (ACAP) training: Following the recent launch of the ASEAN Coffee Institute’s ACAP, the first-ever batch of seven trainees will be trained at SIGEP Asia by Dave Lim (Technical Director, ASEAN Coffee Institute) and Justin Metcalf (Chief Education Officer, ASEAN Coffee Institute).
SIGEP Asia is the Southeast Asian extension of the world-renowned SIGEP WORLD trade show originating in Rimini, Italy, 47 years ago. Organised by IEG Asia, SIGEP Asia and its co-located events are expected to host 12,000 visitors and buyers.
Przeczytaj również:

TSW 2026 z nowym akcentem – konferencja „Pod Osłonami” dla branży upraw szklarniowych
8 lipiec 2025
W odpowiedzi na rosnące znaczenie upraw całorocznych, zmiany klimatyczne, nowe zagrożenia fitosanitarne oraz coraz większe wymagania konsumentów, podczas najbliższej edycji targów odbędzie się premierowa konferencja „Pod Osłonami”. Wydarzenie w całości poświęcone będzie tematyce produkcji warzyw w szklarniach, tunelach i systemach wertykalnych – to właśnie tu spotkają się producenci, doradcy i technologowie, którzy poszukują konkretnych rozwiązań i sprawdzonych partnerów biznesowych. »

Fruit Attraction 2025 osiąga 90% obłożenia i potwierdza swoją pozycję światowego lidera
27 czerwiec 2025
Targi Fruit Attraction, organizowane przez IFEMA MADRID i FEPEX, odbędą się w dniach od 30 września do 2 października w madryckim centrum targowym i na trzy miesiące przed rozpoczęciem osiągnęły już ponad 90% obłożenia. Do tej pory przydzielono 70 000 m² powierzchni wystawienniczej, co stanowi wzrost o 8% w porównaniu z analogicznym okresem ubiegłego roku. Organizatorzy spodziewają się udziału ponad 2500 wystawców i ponad 120 000 profesjonalistów ze 150 krajów. »

POLAGRA+TAROPAK = kompleksowe spojrzenie na sektor spożywczy
25 czerwiec 2025
W odpowiedzi na potrzeby rynku, Targi POLAGRA 2025 zostaną połączone z Targami TAROPAK – wydarzeniem w pełni dedykowanym rozwiązaniom opakowaniowym, etykietowaniu oraz logistyce. To wyjątkowa okazja, by w jednym miejscu zapoznać się z kompleksową ofertą dla całego łańcucha produkcyjnego – od surowców i technologii, przez przetwórstwo, aż po pakowanie i dystrybucję gotowego produktu. Dzięki tej synergii, producenci z różnych segmentów branży spożywczej będą mogli:
znaleźć innowacyjne rozwiązania »