HORTALIZAS ORTIZ, produkuje i sprzedaje szczególnie sałatę rzymską i główki sałaty baby

2 październik 2024

The company will be showing at Fruit Attraction all the horticultural products it markets and produces, especially Romaine lettuce and Baby lettuce heads.

Hortalizas Ortiz is a family company created in 1994 and dedicated to the production and marketing of horticultural products, especially Romaine lettuce and Baby lettuce heads. Its mission is to supply the world with high quality fresh produce.  They produce with vocation, always thinking of the end consumer with the aim of satisfying the needs of customers.

They cultivate the land in a sustainable way and market it through wholesalers, retailers, warehouses, small supermarket chains and other distributors. Always committed to customer service, innovation, safety and quality.

Commitment to quality

Hortalizas Ortiz has carefully selected new growing areas in the provinces of Alicante, Murcia, Albacete and Granada, in order to guarantee a stable production and quality for each of its products throughout the year.

Baby Lettuce,

As its name suggests, its size is smaller than that of a Romaine lettuce, it is more compact and its taste is milder and sweeter, that is the only thing that differentiates it from a lettuce, as it provides the same properties and benefits, it has a high content of calcium, magnesium and potassium, which helps to combat osteoporosis, as well as offering a high content of vitamin C, which is why it is considered a highly prized lettuce with multiple health benefits.

Organic Lettuce

Hortalizas Ortiz is very proud to have a production line of organic lettuce, caring for and protecting the environment, natural crops where tradition is combined with the use of the latest technical advances, optimising the natural resources they conserve and without using chemical products. Organic lettuces are rich in vitamins and minerals such as calcium and iron. They also have a higher nutritional value as they have a greater amount of nutritional matter.

Romaine lettuce

Romaine lettuce. Its taste tends to be somewhat more bitter than other lettuces, so it is often used in salads such as Caesar salad to give more depth of flavour to the dish. Lettuce is a very refreshing food thanks to its high water content and it provides essential minerals and vitamins such as potassium, magnesium, calcium, vitamin A. Romaine lettuce is a highly nutritious variety of lettuce. Romaine is more than just a great tasting leaf, as it is a source of Protein, Iron, Calcium, with a high mineral and Omega 3 content. Rich in vitamins A, B, C, K and beta-carotene. Its heart contains copper, magnesium, phosphorus, potassium, selenium and zinc. Romaine lettuce is low in carbohydrates, sugar and fibre, making it an ideal dietary food. Low levels of oxalic acid, which is important for diets aimed at people with kidney problems.

Hortalizas Ortiz will be on stand 3E19E.

www.hortalizasortiz.com   

Przeczytaj również:

ASIA FRUIT LOGISTICA uruchamia program Meet Ups 2026 – nowy etap integracji branży w kluczowych rynkach Azji

18 grudzień 2025
Po bardzo udanej edycji w 2025 roku, która połączyła liderów branży w pięciu kluczowych krajach, cykl Meet Ups powraca w jeszcze bardziej rozbudowanej formule. W minionym roku wydarzenia odbyły się m.in. w Indiach, Wietnamie, Tajlandii i Chinach, gromadząc ponad 2 200 profesjonalistów, oferując 80+ godzin networkingu oraz wystąpienia 90 czołowych ekspertów rynku świeżych produktów. »

Podczas targów Macfrut 2026 wystawa Plant Nursery skupi uwagę na całym łańcuchu szkółkarskim

17 grudzień 2025
Plant Nursery to wystawa poświęcona innowacjom w branży szkółkarskiej, koncentrująca się na globalnych nowościach w uprawie awokado i mango, a także mniej popularnych gatunkach owoców tropikalnych i subtropikalnych, ekologicznej produkcji szkółkarskiej, podkładkach, innowacjach ogrodniczych oraz prawach do odmian roślin. Wydarzenie odbędzie się w dniach 21–23 kwietnia 2026 r. w Rimini Expo Centre »

José Manuel Molina zwycięzcą XV Konkursu Kreatywnej Kuchni z Granatem Mollar de Elche

17 grudzień 2025
Młody szef kuchni z Malagi, José Manuel Molina z restauracji La Brasería de Carmen w Torre de Benagalbón, został zwycięzcą XV edycji Konkursu Kreatywnej Kuchni z Granatem Mollar de Elche, który odbył się w renomowanej restauracji La Finca prowadzonej przez Susi Díaz (1 gwiazdka Michelin). Zwycięski talerz zatytułowany „Ganbatte” – japońskie słowo oznaczające rozwój osobisty i ewolucję – zachwycił jury oryginalnym połączeniem smaków. »
Partnerzy