VALGENETICS, laboratorium oferujące naukowe rozwiązania

3 październik 2024

ValGenetics, present at the show, is an R&D&I biotechnology laboratory that develops global solutions to generate a more profitable agri-food sector through scientific and technical research lines in phytopathology, microbiology, genetics, physiology and in vitro plant cultivation.

ValGenetics operates as a private research centre that links academic research, agriculture and the agri-food industry. In its laboratories, research, scientific rigour, personalised treatment and cutting-edge technology are very present. The multidisciplinary team at ValGenetics studies and integrates the latest scientific research to successfully deal with problems posed by agricultural producers, fruit and vegetable centres, nurseries, seed companies, variety breeders or nutritional and phytosanitary product companies. These problems affect quality, yield or market position.

To develop these scientific-technical solutions, the company has a multidisciplinary team, appropriate infrastructures and a portfolio of advanced techniques. Thus, ValGenetics has more than 5 laboratories, biosafety greenhouses, a germplasm bank, a quarantine station and state-of-the-art machinery that allows it to carry out projects, trials, theses and cutting-edge phytosanitary or genetic analyses based on Next-Generation Sequencing (NGS). Thanks to this, the company has positioned itself as a laboratory designated by Plant Health for the diagnosis of pests and diseases and works as a key element in the area of plant breeding.

ValGenetics is able to carry out phytopathological analyses to register new varieties, comply with plant passport regulations for the export of fruit or other plant material or collaborate in genetic improvement programmes. Services also include supplying pathogen-free mother plants to propagation nurseries through strict plant sanitation processes. In addition, it is possible to perform analyses to maintain the traceability of new plant varieties demanded by the consumer, detect microorganisms in soils, plant samples or in biostimulant and biocontrol products, and study the interaction of the plant with biotic or abiotic agents and environments.

ValGenetics, a global laboratory

During this trajectory of more than 10 years, ValGenetics laboratories have collaborated with entities in the agricultural sector ranging from small farmers to multinational companies. In this way, ValGenetics remains faithful to its principle of making scientific and technical advances available to the agricultural sector.

It will occupy stand 1B03B at Fruit Attraction.   

Web: www.valgenetics.com

Przeczytaj również:

ASIA FRUIT LOGISTICA uruchamia program Meet Ups 2026 – nowy etap integracji branży w kluczowych rynkach Azji

18 grudzień 2025
Po bardzo udanej edycji w 2025 roku, która połączyła liderów branży w pięciu kluczowych krajach, cykl Meet Ups powraca w jeszcze bardziej rozbudowanej formule. W minionym roku wydarzenia odbyły się m.in. w Indiach, Wietnamie, Tajlandii i Chinach, gromadząc ponad 2 200 profesjonalistów, oferując 80+ godzin networkingu oraz wystąpienia 90 czołowych ekspertów rynku świeżych produktów. »

Podczas targów Macfrut 2026 wystawa Plant Nursery skupi uwagę na całym łańcuchu szkółkarskim

17 grudzień 2025
Plant Nursery to wystawa poświęcona innowacjom w branży szkółkarskiej, koncentrująca się na globalnych nowościach w uprawie awokado i mango, a także mniej popularnych gatunkach owoców tropikalnych i subtropikalnych, ekologicznej produkcji szkółkarskiej, podkładkach, innowacjach ogrodniczych oraz prawach do odmian roślin. Wydarzenie odbędzie się w dniach 21–23 kwietnia 2026 r. w Rimini Expo Centre »

José Manuel Molina zwycięzcą XV Konkursu Kreatywnej Kuchni z Granatem Mollar de Elche

17 grudzień 2025
Młody szef kuchni z Malagi, José Manuel Molina z restauracji La Brasería de Carmen w Torre de Benagalbón, został zwycięzcą XV edycji Konkursu Kreatywnej Kuchni z Granatem Mollar de Elche, który odbył się w renomowanej restauracji La Finca prowadzonej przez Susi Díaz (1 gwiazdka Michelin). Zwycięski talerz zatytułowany „Ganbatte” – japońskie słowo oznaczające rozwój osobisty i ewolucję – zachwycił jury oryginalnym połączeniem smaków. »
Partnerzy