
Z naciskiem na innowacje w branży HORECA, które rozwiązują realne problemy i optymalizują zarządzanie zasobami
Do rozpoczęcia największych w Bułgarii targów wyposażenia dla restauracji, hoteli i cateringu pozostało mniej niż dwa miesiące. 23. edycja targów SIHRE tradycyjnie odbędzie się w wyspecjalizowanym centrum wystawienniczym Inter Expo Center w Sofii w dniach 27–30 stycznia 2026 roku. Rozszerzona o nowych wystawców, większą powierzchnię ekspozycyjną oraz pięć scen przeznaczonych na profesjonalne prezentacje prowadzone przez światowej klasy ekspertów z dziedziny gastronomii i technologii, edycja ta ma przyciągnąć ponad 16 000 profesjonalnych odwiedzających z sektora HORECA i zarządzania gościnnością z Bułgarii, Półwyspu Bałkańskiego oraz całej Europy.
Innowacje zwiększające efektywność procesów i wykorzystania zasobów w zarządzaniu restauracjami i hotelami– to główny temat przygotowanych prezentacji produktowych i technologicznych. Zaprezentuje je ponad 210 globalnych marek, reprezentowanych przez blisko 100 firm na powierzchni 7 500 m². Wiele nadchodzących nowości produktowych można już teraz śledzić na specjalistycznej stronie targów www.sihre.bg, a także we wszystkich kanałach społecznościowych wydarzenia, które na bieżąco publikują informacje w miesiącach poprzedzających start targów.
Integralną częścią programu targów jest specjalistyczne forum GASTRONOMIX, organizowane we współpracy z Bułgarskim Stowarzyszeniem Zawodowych Szefów Kuchni. Forum zaprezentuje wybitne postacie światowej sceny kulinarnej i stworzy przestrzeń do wymiany trendów oraz technik pomiędzy uczestnikami – szefami kuchni, restauratorami, hotelarzami, producentami i dystrybutorami specjalistycznego wyposażenia kuchennego oraz profesjonalnych linii produktowych. To tylko jedna z pięciu scen, które będą wyróżniać się podczas 23. edycji targów SIHRE.
Nowoczesne spojrzenie na technologie i narzędzia wspierające komercjalizację oraz marketing w branży HORECA zaprezentują uczestnicy platformy DIGITAL BOX. Wiodące agencje marketingowe i firmy technologiczne przedstawią najnowsze rozwiązania wspierające zarządzanie restauracjami i hotelami – w tym narzędzia AI do remarketingu, zautomatyzowane systemy rezerwacji, rozwiązania fintech dla płatności cyfrowych, a także nowe platformy i narzędzia medialne.
Dla jeszcze bardziej efektywnego udziału wystawców i ich klientów biznesowych targi zaoferują nowe możliwości automatyzacji kontaktów, organizacji spotkań, składania ofert oraz wymiany doświadczeń, technologii i propozycji pomiędzy wystawcami, odwiedzającymi, instytucjami i prelegentami.
Zarezerwuj miejsce w pierwszym rzędzie na największych targach HORECA w Bułgarii – od 27 do 30 stycznia 2026 roku w Sofii, Inter Expo Center. Bilety dostępne są online na stronie www.iec.urboapp.com.


