Bułgarskie targi SIHRE zapewniają 360-stopniowy obraz branży HORECA w dniach 27–30 stycznia 2026 roku

16 grudzień 2025

Z naciskiem na innowacje w branży HORECA, które rozwiązują realne problemy i optymalizują zarządzanie zasobami 

Do rozpoczęcia największych w Bułgarii targów wyposażenia dla restauracji, hoteli i cateringu pozostało mniej niż dwa miesiące. 23. edycja targów SIHRE tradycyjnie odbędzie się w wyspecjalizowanym centrum wystawienniczym Inter Expo Center w Sofii w dniach 27–30 stycznia 2026 roku. Rozszerzona o nowych wystawców, większą powierzchnię ekspozycyjną oraz pięć scen przeznaczonych na profesjonalne prezentacje prowadzone przez światowej klasy ekspertów z dziedziny gastronomii i technologii, edycja ta ma przyciągnąć ponad 16 000 profesjonalnych odwiedzających z sektora HORECA i zarządzania gościnnością z Bułgarii, Półwyspu Bałkańskiego oraz całej Europy.

Innowacje zwiększające efektywność procesów i wykorzystania zasobów w zarządzaniu restauracjami i hotelami– to główny temat przygotowanych prezentacji produktowych i technologicznych. Zaprezentuje je ponad 210 globalnych marek, reprezentowanych przez blisko 100 firm na powierzchni 7 500 m². Wiele nadchodzących nowości produktowych można już teraz śledzić na specjalistycznej stronie targów www.sihre.bg, a także we wszystkich kanałach społecznościowych wydarzenia, które na bieżąco publikują informacje w miesiącach poprzedzających start targów. 

Forum kuchni haute cuisine GASTRONOMIX – kluczowy element programu

Integralną częścią programu targów jest specjalistyczne forum GASTRONOMIX, organizowane we współpracy z Bułgarskim Stowarzyszeniem Zawodowych Szefów Kuchni. Forum zaprezentuje wybitne postacie światowej sceny kulinarnej i stworzy przestrzeń do wymiany trendów oraz technik pomiędzy uczestnikami – szefami kuchni, restauratorami, hotelarzami, producentami i dystrybutorami specjalistycznego wyposażenia kuchennego oraz profesjonalnych linii produktowych. To tylko jedna z pięciu scen, które będą wyróżniać się podczas 23. edycji targów SIHRE. 

DIGITAL BOX łączy cyfrowe rozwiązania dla sektora HORECA

Nowoczesne spojrzenie na technologie i narzędzia wspierające komercjalizację oraz marketing w branży HORECA zaprezentują uczestnicy platformy DIGITAL BOX. Wiodące agencje marketingowe i firmy technologiczne przedstawią najnowsze rozwiązania wspierające zarządzanie restauracjami i hotelami – w tym narzędzia AI do remarketinguzautomatyzowane systemy rezerwacjirozwiązania fintech dla płatności cyfrowych, a także nowe platformy i narzędzia medialne.

Dla jeszcze bardziej efektywnego udziału wystawców i ich klientów biznesowych targi zaoferują nowe możliwości automatyzacji kontaktóworganizacji spotkańskładania ofert oraz wymiany doświadczeń, technologii i propozycji pomiędzy wystawcami, odwiedzającymi, instytucjami i prelegentami.

Zarezerwuj miejsce w pierwszym rzędzie na największych targach HORECA w Bułgarii – od 27 do 30 stycznia 2026 roku w Sofii, Inter Expo Center. Bilety dostępne są online na stronie www.iec.urboapp.com.

Przeczytaj również:

ASIA FRUIT LOGISTICA uruchamia program Meet Ups 2026 – nowy etap integracji branży w kluczowych rynkach Azji

18 grudzień 2025
Po bardzo udanej edycji w 2025 roku, która połączyła liderów branży w pięciu kluczowych krajach, cykl Meet Ups powraca w jeszcze bardziej rozbudowanej formule. W minionym roku wydarzenia odbyły się m.in. w Indiach, Wietnamie, Tajlandii i Chinach, gromadząc ponad 2 200 profesjonalistów, oferując 80+ godzin networkingu oraz wystąpienia 90 czołowych ekspertów rynku świeżych produktów. »

Podczas targów Macfrut 2026 wystawa Plant Nursery skupi uwagę na całym łańcuchu szkółkarskim

17 grudzień 2025
Plant Nursery to wystawa poświęcona innowacjom w branży szkółkarskiej, koncentrująca się na globalnych nowościach w uprawie awokado i mango, a także mniej popularnych gatunkach owoców tropikalnych i subtropikalnych, ekologicznej produkcji szkółkarskiej, podkładkach, innowacjach ogrodniczych oraz prawach do odmian roślin. Wydarzenie odbędzie się w dniach 21–23 kwietnia 2026 r. w Rimini Expo Centre »

José Manuel Molina zwycięzcą XV Konkursu Kreatywnej Kuchni z Granatem Mollar de Elche

17 grudzień 2025
Młody szef kuchni z Malagi, José Manuel Molina z restauracji La Brasería de Carmen w Torre de Benagalbón, został zwycięzcą XV edycji Konkursu Kreatywnej Kuchni z Granatem Mollar de Elche, który odbył się w renomowanej restauracji La Finca prowadzonej przez Susi Díaz (1 gwiazdka Michelin). Zwycięski talerz zatytułowany „Ganbatte” – japońskie słowo oznaczające rozwój osobisty i ewolucję – zachwycił jury oryginalnym połączeniem smaków. »
Partnerzy