
Arrigoni, agrowłókniny dla oszczędności wody i redukcji fitochemikaliów na Fruit Logistica
17 marzec 2022
Water saving, high durability of products, reduction or zero use of chemicals: these are some of the strengths of the Arrigoni range of protective agrotextiles on display at Fruit Logistica, the international fruit and vegetable exhibition scheduled from 5 to 7 April 2022 in the Berlin exhibition center. The company will present – this year onsite again – all its leading solutions and the latest field tests on protection systems with high added value at stand B-04 in Hall 6.1.
"More than ever 2022 is a special year for Fruit Logistica – says Paolo Arrigoni, CEO of Arrigoni Group – and we are proud to confirm our presence. The world of agriculture, moreover, is experiencing a very delicate phase, where well known challenges are added to new ones. Our goal is to present ourselves as the reference partner of agricovering. In this sense also the recent entry into our Group of Lirsa, a historical company specialized in agrofilm. In other words, we intend to propose our functional solutions to the increasingly urgent challenges of modern agriculture, starting with water saving and the most significant reduction of chemistry in the fields. Always keeping well in mind, however, the durability of our protections".
Among the Arrigoni systems brought to the attention of the international public of Fruit Logistica 2022, Biorete Air Plus® stands out. This range of innovative anti-insect screens is marked out by its low diameter monofilament with high resistance, allowing greater ventilation and safe production. In addition to the substantial reduction or zeroing of the use of chemicals, there are several advantages that this solution ensures: better ventilation compared to standard systems, reduced temperatures inside greenhouses, lower occurrence of cryptogamic diseases, better fruit set and plant development, more quality and sensory properties of plants.
Prisma® is instead a range of protective screens that optimize the diffusion of light while ensuring temperature control, for high-tech greenhouses. With this solution the light spreads more evenly around the plant, even in the lower parts. This reduces sunburn damage and improves the polyphenol content in vegetables. The lower temperature also facilitates the work of the operators and ensures considerable water savings.
Designed for use on tensile structures, the Robuxta® range in white color with LD additive for the diffusion of light allows the reflection of infrared rays, with consequent and effective temperature control. It helps then reducing up to 5 degrees the temperature in the hot months and increase productivity up to 70%.
Finally, Protecta® is a very dense weave fabric, which prevents heavy rains from reaching crops, but at the same time allows adequate air passage and is the ideal protection of crops subject to the fruit cracking.
Przeczytaj również:

ASIA FRUIT LOGISTICA uruchamia program Meet Ups 2026 – nowy etap integracji branży w kluczowych rynkach Azji
18 grudzień 2025
Po bardzo udanej edycji w 2025 roku, która połączyła liderów branży w pięciu kluczowych krajach, cykl Meet Ups powraca w jeszcze bardziej rozbudowanej formule. W minionym roku wydarzenia odbyły się m.in. w Indiach, Wietnamie, Tajlandii i Chinach, gromadząc ponad 2 200 profesjonalistów, oferując 80+ godzin networkingu oraz wystąpienia 90 czołowych ekspertów rynku świeżych produktów. »

Podczas targów Macfrut 2026 wystawa Plant Nursery skupi uwagę na całym łańcuchu szkółkarskim
17 grudzień 2025
Plant Nursery to wystawa poświęcona innowacjom w branży szkółkarskiej, koncentrująca się na globalnych nowościach w uprawie awokado i mango, a także mniej popularnych gatunkach owoców tropikalnych i subtropikalnych, ekologicznej produkcji szkółkarskiej, podkładkach, innowacjach ogrodniczych oraz prawach do odmian roślin. Wydarzenie odbędzie się w dniach 21–23 kwietnia 2026 r. w Rimini Expo Centre »

José Manuel Molina zwycięzcą XV Konkursu Kreatywnej Kuchni z Granatem Mollar de Elche
17 grudzień 2025
Młody szef kuchni z Malagi, José Manuel Molina z restauracji La Brasería de Carmen w Torre de Benagalbón, został zwycięzcą XV edycji Konkursu Kreatywnej Kuchni z Granatem Mollar de Elche, który odbył się w renomowanej restauracji La Finca prowadzonej przez Susi Díaz (1 gwiazdka Michelin). Zwycięski talerz zatytułowany „Ganbatte” – japońskie słowo oznaczające rozwój osobisty i ewolucję – zachwycił jury oryginalnym połączeniem smaków. »