
SIAL PARIS 2024 - 60. rocznica
19 październik 2023
The countdown is on!
In exactly 365 days, we'll be opening the world's biggest food trade show. SIAL Paris will open its doors at the Parc des expositions Paris Nord Villepinte from October 19 to 23, 2024.
This new edition will be even more exceptional as it will celebrate the show's 60th anniversary, providing an opportunity for all players in the industry to look back on six decades of innovation that have changed the face of the industry, and above all to project themselves into the future.
AN EXCEPTIONAL EDITION
"We are working on creating an even more engaging and dynamic anniversary edition with many new features. For instance, we are strengthening the Start-up hub, introducing a new experience around product innovations, evolving our sectorization to enhance the visitor's experience, and launching ambitious summits on key industry issues. Of course, we are also preparing events to celebrate our 60th anniversary. In summary, SIAL Paris in 2024 will offer even more opportunities for business, discoveries, and inspiration."
Audrey Ashworth,Director of SIAL Paris
Przeczytaj również:

ASIA FRUIT LOGISTICA uruchamia program Meet Ups 2026 – nowy etap integracji branży w kluczowych rynkach Azji
18 grudzień 2025
Po bardzo udanej edycji w 2025 roku, która połączyła liderów branży w pięciu kluczowych krajach, cykl Meet Ups powraca w jeszcze bardziej rozbudowanej formule. W minionym roku wydarzenia odbyły się m.in. w Indiach, Wietnamie, Tajlandii i Chinach, gromadząc ponad 2 200 profesjonalistów, oferując 80+ godzin networkingu oraz wystąpienia 90 czołowych ekspertów rynku świeżych produktów. »

Podczas targów Macfrut 2026 wystawa Plant Nursery skupi uwagę na całym łańcuchu szkółkarskim
17 grudzień 2025
Plant Nursery to wystawa poświęcona innowacjom w branży szkółkarskiej, koncentrująca się na globalnych nowościach w uprawie awokado i mango, a także mniej popularnych gatunkach owoców tropikalnych i subtropikalnych, ekologicznej produkcji szkółkarskiej, podkładkach, innowacjach ogrodniczych oraz prawach do odmian roślin. Wydarzenie odbędzie się w dniach 21–23 kwietnia 2026 r. w Rimini Expo Centre »

José Manuel Molina zwycięzcą XV Konkursu Kreatywnej Kuchni z Granatem Mollar de Elche
17 grudzień 2025
Młody szef kuchni z Malagi, José Manuel Molina z restauracji La Brasería de Carmen w Torre de Benagalbón, został zwycięzcą XV edycji Konkursu Kreatywnej Kuchni z Granatem Mollar de Elche, który odbył się w renomowanej restauracji La Finca prowadzonej przez Susi Díaz (1 gwiazdka Michelin). Zwycięski talerz zatytułowany „Ganbatte” – japońskie słowo oznaczające rozwój osobisty i ewolucję – zachwycił jury oryginalnym połączeniem smaków. »