Polandfruits na targach WorldFood Poland 2023

18 kwiecień 2023
PolandFruits już po raz kolejny dołączył do grona wystawców na targach WorldFood Poland 18-20 kwietnia w Warszawie.

Targi WorldFood Poland to najważniejsze wydarzenie dla całej branży spożywczej, szansa na nawiązanie kontaktów z liderami branży, zdobycie cennych informacji i poszerzenie wiedzy branżowej.

Podczas wydarzenia, wystawcy i odwiedzający mogą zapoznać się z ofertą czasopisma. Na łamach Polandfruits publikowane są artykuły, wywiady, poruszane ważne tematy gospodarcze, a producenci mają możliwość przedstawienia swojej oferty handlowej, dzięki czemu podnoszą skuteczność dotarcia do szerszego grona odbiorców.

Zapraszamy do kontaktu, 
zespół PolandFruits,
stoisko nr R1.

IX edycja targów WorldFood Poland w skrócie:
➡ponad 270 wystawców z 32 krajów (ok. 45% firm z zagranicy)
➡ponad 40 debat i prelekcji 
➡8 pawilonów narodowych: Włochy, Hiszpania, Tunezja, Ukraina, Tajlandia, Grecja, Macedonia, Sri Lanka
➡3 pawilony regionalne: Mazowieckie, Łódzkie, Podkarpackie.
➡8 sektorów tematycznych
➡Wiele nowości produktowych, m.in.: owady jadalne, aż 26 firm z roślinnymi zamiennikami mięsa i nabiału, napoje na bazie grzybów, wina, piwa i drinki bezalkoholowe, żywność i napoje funkcjonalne.

Przeczytaj również:

LibyaFood Expo 2026 – Brama do dynamicznie rozwijającego się rynku Afryki Północnej

31 październik 2025
Siódma edycja LibyaFood Expo, największych i najważniejszych targów branży spożywczej w Libii, odbędzie się w dniach 29 marca – 1 kwietnia 2026 roku na terenie Tripoli International Fair Ground. To kluczowe wydarzenie stanowi wyjątkową platformę dla krajowych i międzynarodowych producentów żywności, umożliwiając im prezentację oferty, nawiązywanie kontaktów biznesowych i ekspansję na jeden z najbardziej perspektywicznych rynków Afryki Północnej. »

Polscy rolnicy docenieni przez PepsiCo w ramach Global Farmer Awards

31 październik 2025
Firma PepsiCo po raz pierwszy nagrodziła rolników z całego świata w ramach Global Farmer Awards – inicjatywy promującej zrównoważone i innowacyjne praktyki rolnicze. Uroczystość wręczenia nagród odbyła się 15 października w Purchase w stanie Nowy Jork. Wśród blisko 60 laureatów z 19 krajów znaleźli się także przedstawiciele z Polski – firma Jagrol, prowadząca nowoczesne uprawy ziemniaków w województwie wielkopolskim. »

FRIZO – naturalna wydajność i polska innowacja w chłodnictwie i ciepłownictwie przyszłości

30 październik 2025
Nowoczesne chillery amoniakalne FRIZO łączą ekologię, efektywność i bezpieczeństwo. Dzięki zastosowaniu naturalnego czynnika chłodniczego – amoniaku (NH₃) – oraz innowacyjnych rozwiązań, takich jak trójsekcyjny separator oleju czy automatyczny układ powrotu oleju, urządzenia te zapewniają stabilną i ekonomiczną pracę przez długie lata. Kompaktowa konstrukcja, wysoki współczynnik efektywności (COP) oraz niskie koszty eksploatacji czynią chillery FRIZO idealnym rozwiązaniem dla nowoczesnych zakładów »
Partnerzy