Pierwszy dzień targów WorldFood Poland za nami

20 kwiecień 2023
Zakończył się pierwszy dzień targów, który okazał się bardzo intensywnym czasem!
Spotkania handlowe, kluczowy element targów WorldFood Poland, były dziś niezwykle owocne. Jutro spotkań w strefie będzie jeszcze więcej!

Dzisiejszy program konferencyjny targów WorldFood Poland był wypełniony po brzegi! Przedstawione zostały istotne tematy dla branży spożywczej, m.in. sposoby i narzędzia promowania polskich marek za granicą, kluczowe aspekty dotyczące systemu kaucyjnego czy jak prowadzić biznes w trudnych czasach oraz o skutecznym brandingu. Jutro kolejny dzień wypełniony prelekcjami!
Sprawdź hamonogram >>>

Food & Wine Academy w sektorze Bellavita to niezapomniane wydarzenie, które wypełniły zapachy kultowej włoskiej pasty i hiszpańskich przysmaków. Podczas tego niezwykłego dnia mieliśmy okazję zagłębić się w smaki Południowego Tyrolu i poznać sztukę kulinarnej mistrzów kuchni.
Jury konkursu o Złoty Medal wyłoniło laureatów! Było to nie lada wyzwanie, ponieważ Jury konkursu musiało przetestować ponad 130 produktów spożywczych oraz suplementów diety! Zaś 19 kwietnia to publiczność dokona wyboru, który produkt ze wszystkich wyłonionych przez Jury zasługuje na nagrodę Business Best Choice! Przewidziane nagrody dla głosujących!
Dowiedz się więcej o Business Best Choice >>>

Obejrzyj relację

IX edycja targów WorldFood Poland w skrócie: 
➡ 289 wystawców z 32 krajów (ok. 45% firm z zagranicy) LISTA WYSTAWCÓW
➡ ponad 40 debat i prelekcji PROGRAM KONFERENCYJNY
➡ 8 sektorów: Food&Drink, Wine&Spirits, EcoFood, NutraFood, Ingredients, FoodTech, Packaging, ColdChain
➡ 8 pawilonów narodowych: Włochy, Hiszpania, Tunezja, Ukraina, Tajlandia, Grecja, Macedonia, Sri Lanka➡ 3 pawilony regionalne: Mazowieckie, Łódzkie, Podkarpackie.
➡ Wiele nowości produktowych, m.in.: owady jadalne, aż 26 firm z roślinnymi zamiennikami mięsa i nabiału, napoje na bazie grzybów, wina, piwa i drinki bezalkoholowe, żywność i napoje funkcjonalne KATALOG NOWOŚCI 

Przeczytaj również:

LibyaFood Expo 2026 – Brama do dynamicznie rozwijającego się rynku Afryki Północnej

31 październik 2025
Siódma edycja LibyaFood Expo, największych i najważniejszych targów branży spożywczej w Libii, odbędzie się w dniach 29 marca – 1 kwietnia 2026 roku na terenie Tripoli International Fair Ground. To kluczowe wydarzenie stanowi wyjątkową platformę dla krajowych i międzynarodowych producentów żywności, umożliwiając im prezentację oferty, nawiązywanie kontaktów biznesowych i ekspansję na jeden z najbardziej perspektywicznych rynków Afryki Północnej. »

Polscy rolnicy docenieni przez PepsiCo w ramach Global Farmer Awards

31 październik 2025
Firma PepsiCo po raz pierwszy nagrodziła rolników z całego świata w ramach Global Farmer Awards – inicjatywy promującej zrównoważone i innowacyjne praktyki rolnicze. Uroczystość wręczenia nagród odbyła się 15 października w Purchase w stanie Nowy Jork. Wśród blisko 60 laureatów z 19 krajów znaleźli się także przedstawiciele z Polski – firma Jagrol, prowadząca nowoczesne uprawy ziemniaków w województwie wielkopolskim. »

FRIZO – naturalna wydajność i polska innowacja w chłodnictwie i ciepłownictwie przyszłości

30 październik 2025
Nowoczesne chillery amoniakalne FRIZO łączą ekologię, efektywność i bezpieczeństwo. Dzięki zastosowaniu naturalnego czynnika chłodniczego – amoniaku (NH₃) – oraz innowacyjnych rozwiązań, takich jak trójsekcyjny separator oleju czy automatyczny układ powrotu oleju, urządzenia te zapewniają stabilną i ekonomiczną pracę przez długie lata. Kompaktowa konstrukcja, wysoki współczynnik efektywności (COP) oraz niskie koszty eksploatacji czynią chillery FRIZO idealnym rozwiązaniem dla nowoczesnych zakładów »
Partnerzy