Kanaryjskie papaje: nowy egzotyk od SanLucar

12 lipiec 2023
The multinational company for fruits and vegetables expands its product range with premium papayas cultivated in the Spanish Islands. SanLucar adds to its portfolio a new fruit for lovers of tropical flavors: The Papaya, already available at the points of sale in Germany and Austria.

The delicious papayas of the variety "Sweet Sense" are characterized in particular by their natural sweetness, ripened on the tree. Their juicy and firm, orange-colored flesh is soft and has a great taste. The distinctive aromatic flavor, which is given to the fruit by the many additional rays of Canary sun, reminds of mango and orange and has a hint of melon. Whether enjoyed on its own, in smoothies or as a tangy addition to fruit salads, SanLucar papayas give an exotic touch to any culinary creation.

The Spanish Canary Islands, where papayas are cultivated, offer an ideal subtropical climate for the growth of the plant, with temperatures between 18ºC and 28ºC all year round. The high humidity and warm temperatures combined with the fertile soils of the islands also contribute to the particular sweetness - always above 11º Brix - and ensure an abundant harvest. The fruits, 800 to 1,100 grams in weight, and 23 cm in diameter, have an ideal medium size to be sold as a whole in the supermarket. Noteworthy is that the Canary Island papayas are available the whole year in constant quality. The peel of the pear-shaped tropical delicacy is initially green and turns greenish yellow after a ripening period on the tree of about 10-12 months, depending on the variety. The sustainable and environmentally friendly cultivation complies with the Global GAP & GRASP, IFS and Canarian Integrated Production certifications. Furthermore, the delivery route within Europe is comparatively short. The papayas are also available in SanLucar boxes of 4 kg. 

"At SanLucar, we are proud of having found a cultivation partner in the Canary Islands that has been specializing in the exotics sector for years: the family-owned company Sat Fruta Tropical. Our papayas incarnate the essence of the tropics, and we are delighted to share this exceptional fruit experience with our valued clients. We will support the product launch with many promotions and secondary placements. Let yourselves be surprised," says Armin Rehberg, CEO of SanLucar. 

Przeczytaj również:

ASIA FRUIT LOGISTICA uruchamia program Meet Ups 2026 – nowy etap integracji branży w kluczowych rynkach Azji

18 grudzień 2025
Po bardzo udanej edycji w 2025 roku, która połączyła liderów branży w pięciu kluczowych krajach, cykl Meet Ups powraca w jeszcze bardziej rozbudowanej formule. W minionym roku wydarzenia odbyły się m.in. w Indiach, Wietnamie, Tajlandii i Chinach, gromadząc ponad 2 200 profesjonalistów, oferując 80+ godzin networkingu oraz wystąpienia 90 czołowych ekspertów rynku świeżych produktów. »

Podczas targów Macfrut 2026 wystawa Plant Nursery skupi uwagę na całym łańcuchu szkółkarskim

17 grudzień 2025
Plant Nursery to wystawa poświęcona innowacjom w branży szkółkarskiej, koncentrująca się na globalnych nowościach w uprawie awokado i mango, a także mniej popularnych gatunkach owoców tropikalnych i subtropikalnych, ekologicznej produkcji szkółkarskiej, podkładkach, innowacjach ogrodniczych oraz prawach do odmian roślin. Wydarzenie odbędzie się w dniach 21–23 kwietnia 2026 r. w Rimini Expo Centre »

José Manuel Molina zwycięzcą XV Konkursu Kreatywnej Kuchni z Granatem Mollar de Elche

17 grudzień 2025
Młody szef kuchni z Malagi, José Manuel Molina z restauracji La Brasería de Carmen w Torre de Benagalbón, został zwycięzcą XV edycji Konkursu Kreatywnej Kuchni z Granatem Mollar de Elche, który odbył się w renomowanej restauracji La Finca prowadzonej przez Susi Díaz (1 gwiazdka Michelin). Zwycięski talerz zatytułowany „Ganbatte” – japońskie słowo oznaczające rozwój osobisty i ewolucję – zachwycił jury oryginalnym połączeniem smaków. »
Partnerzy