
SIAL PARIS 2022 - tegoroczna edycja upłynie pod znakiem nowości
4 maj 2022
SIAL Paris, międzynarodowe targi żywności, partner biznesu, proponują podczas najbliższej edycji odkrywanie trendów, które elektryzują sektor food i prezentacje najlepszych innowacji z czterech stron świata.
NAJWAŻNIEJSZE SPOTKANIE Targi Sial Paris rozpoczynają debatę wokół tematu Own the Change, zainicjowanego w 2020 roku, aby dostarczyć wszystkim zainteresowanym niezbędnych rozwiązań do tworzenia żywności jutra, w odpowiedzi na oczekiwania i inicjatywy z różnych stron świata. Będzie to edycja zorganizowana wokół bogatego programu, który odpowie na potrzeby całego ekosystemu branży spożywczej.
MOCNE STRONY TARGÓW SIAL Innovation to prezentacja najlepszych innowacji spożywczych z całego świata. Rejestracja kandydatów jest otwarta dla wystawców targów do 12 sierpnia 2022 r. Jury ekspertów nagrodzi najlepsze innowacyjne produkty w poszczególnych kategoriach.
SIAL Start Up, nowa przestrzeń, która zaprezentuje wyselekcjonowane startupy z sektora spożywczego. Przestrzeń tworzona we współpracy z Start-up Sesame i La FoodTech. Odwiedzający będą mogli odkryć młode innowacyjne firmy z Francji i z innych krajów.
SIAL Insights/Think Tank prezentuje badania nad oczekiwaniami konsumentów, innowacyjnymi produktami, trendami na rynkach i restauracjami. NDP Group, nowy partner dołącza do ekipy ekspertów z Kantar i Protéines XTC.NDP Group będzie odpowiadać za stworzenie księgi trendów.
SIAL Podcastnowe spotkanie organizowaneraz w miesiącu poświęcone aktualnościom z sektora spożywczego, aby towarzyszyć przez cały rok profesjonalistom z branży.
2 PYTANIA DO Audrey Ashworth Co oznacza dla Pani tematyka Own the Change ?
Przypomina nam, że jesteśmy twórcami zmian i powinniśmy dostrzegać problemy związane z ochroną środowiska, etyką, cyfryzacją i demografią planety. Od nas zależy sprostanie wyzwaniom, które stawia przed nami bezpieczeństwo żywnościowe i zmiany nawyków konsumpcyjnych. To także odkrywanie talentów i dawanie szansy młodym, którzy chcą działać i tworzyć ekosystem jutra.
Jakie ambicje mają Targi SIAL?
SIAL ma ambicję być czymś więcej niż tylko targami dla profesjonalistów. Chciałabym rozwijać 3 obszary: biznes - dostarczać coraz więcej treści i różnorodności, ułatwiać nawiązywanie kontaktów i spotkań z udziałem profesjonalistów w trakcie i po targach. Inspiracja - oferować treści i usługi, które umożliwiają profesjonalistom rozwój i dobre praktyki 365 dni w roku. Doświadczenie - więcej wsparcia i porad, zapewnienie komfortu wizyty na targach. Przede wszystkim chciałabym zachować dobrą atmosferę, która charakteryzuje targi Sial Paris.
Przeczytaj również:

Konkursy kawy i panettone, ściana jadalnej czekolady i kursy mistrzowskie na targach SFDA i SCTA 2025
9 lipiec 2025
Nowa edycja targów Speciality Food & Drinks Asia (SFDA) i Speciality Coffee & Tea Asia (SCTA), odbywająca się jednocześnie z drugą edycją targów SIGEP Asia, najbardziej oczekiwanego wydarzenia handlowego w Singapurze poświęconego gastronomii, kawie, gelato, ciastkarstwu, piekarnictwu, herbacie, pizzy, czekoladzie i gastronomii, powraca do Sands Expo & Convention Centre w dniach od 16 do 18 lipca 2025 r. Tegoroczne targi będą zawierać dynamiczną wystawę sztuki gastronomicznej, innowacji kawowych i edukacji. »

TSW 2026 z nowym akcentem – konferencja „Pod Osłonami” dla branży upraw szklarniowych
8 lipiec 2025
W odpowiedzi na rosnące znaczenie upraw całorocznych, zmiany klimatyczne, nowe zagrożenia fitosanitarne oraz coraz większe wymagania konsumentów, podczas najbliższej edycji targów odbędzie się premierowa konferencja „Pod Osłonami”. Wydarzenie w całości poświęcone będzie tematyce produkcji warzyw w szklarniach, tunelach i systemach wertykalnych – to właśnie tu spotkają się producenci, doradcy i technologowie, którzy poszukują konkretnych rozwiązań i sprawdzonych partnerów biznesowych. »

Fruit Attraction 2025 osiąga 90% obłożenia i potwierdza swoją pozycję światowego lidera
27 czerwiec 2025
Targi Fruit Attraction, organizowane przez IFEMA MADRID i FEPEX, odbędą się w dniach od 30 września do 2 października w madryckim centrum targowym i na trzy miesiące przed rozpoczęciem osiągnęły już ponad 90% obłożenia. Do tej pory przydzielono 70 000 m² powierzchni wystawienniczej, co stanowi wzrost o 8% w porównaniu z analogicznym okresem ubiegłego roku. Organizatorzy spodziewają się udziału ponad 2500 wystawców i ponad 120 000 profesjonalistów ze 150 krajów. »