
Freshfel Europe wspiera Master in Communication, Marketing i International Management dla profesjonalistów
18 lipiec 2022
The sectors professionalization is evolving in an ever uncertain and disruptive environment with more and more complex regulatory and business requirements to cope with societal and environmental concerns. In this context, Freshfel Europe is supporting initiatives for the sector such as the SHAFFE Master degree for the global fresh produce sector aiming at continuous training and education of its fresh produce business professionals.
The fresh produce industry is rapidly changing due to different factors. This is evident today, as the sector is affected not only by adverse weather conditions due to climate change, but also by complex logistical situations, the Covid pandemic, the rising production costs and the consequences of the war in Ukraine which has generated shortages of materials to produce and difficulties in accessing these conflicting markets.
In addition to all this, regulatory changes in the markets, and the emergence of more and more sustainability requirements are other aspects to be considered for the professionals of the fresh produce industry. Today the industry faces a more informed and demanding consumer, as well as a lower availability of workers, among others.Philippe Binard, General Delegate of Freshfel Europe commented: “Freshfel Europe is please to support the Master in Communication, Marketing and International Management for fresh produce professionals designed by SHAFFE. This will fill a gap and respond to the needs of industry professionals involved in global trade in this changing and challenging environment”.
The master’s degree launched by SHAFFE is a unique opportunity to achieve this goal while motivating young talent to be part of a very professional business environment.
Przeczytaj również:

WARSAW AGRO WEEK 2025 – Europejskie centrum rolnictwa, ekologii i innowacji
6 listopad 2025
W dniach 2–4 grudnia 2025 roku w Ptak Warsaw Expo odbędzie się WARSAW AGRO WEEK – wyjątkowe wydarzenie, które połączy w jednym miejscu kluczowych przedstawicieli branży rolniczej, hodowlanej i sadowniczej z całej Europy. Przez trzy dni Warszawa stanie się sercem nowoczesnego rolnictwa, innowacyjnych technologii i ekologicznych rozwiązań dla przyszłości produkcji żywności. To prestiżowa platforma spotkań, w której producenci, inwestorzy i dystrybutorzy będą mogli nawiązać wartościowe relacje biznesowe. »

Cyfrowe rozwiązania, które rewolucjonizują zarządzanie gospodarstwem rolnym
6 listopad 2025
Nadmierna papierologia, niejasna komunikacja z pracownikami i trudności w śledzeniu kosztów produkcji — to problemy, z którymi mierzą się rolnicy na całym świecie, niezależnie od wielkości gospodarstwa. Jak więc efektywniej planować pracę, ograniczyć błędy w komunikacji i monitorować realizację zadań w czasie rzeczywistym? Odpowiedzią jest cyfrowa transformacja. Sprawne zarządzanie pracą i dobra organizacja to podstawa wydajnego i dochodowego gospodarstwa. »

Pick&Pack 2026 – rezerwacja stoisk już otwarta! 27–28 maja 2026 | Bilbao Exhibition Centre, Hiszpania
6 listopad 2025
uż ruszyła rezerwacja powierzchni wystawienniczej na Pick&Pack 2026 – jedno z najważniejszych wydarzeń poświęconych innowacjom w przemyśle spożywczym, opakowaniowym i logistycznym. Tegoroczna edycja odbędzie się w dniach 27–28 maja 2026 roku w Bilbao Exhibition Centre, gromadząc ponad 8 000 profesjonalistów z branży, poszukujących najnowocześniejszych rozwiązań zwiększających wydajność, automatyzację i zrównoważony rozwój »