Wymiana doświadczeń to klucz do rozpoczęcia owocnej współpracy

1 kwiecień 2022
Już po raz ósmy organizowane są największe w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej Targi Żywności i Napojów - WorldFood Poland, które odbędą się w dniach 5-7 kwietnia 2022 r. w Expo  XXI w Warszawie. Organizatorzy jak i Wystawcy biorący udział w imprezie, cieszą się, że po dwóch latach przerwy spowodowanej restrykcjami związanymi z epidemią korona wirusa, wydarzenie wraca do formy stacjonarnej. 

Bezpośrednie spotkania handlowe pozwalają na integrację Wystawców oraz Odwiedzających, co zawsze było główną ideą targów. Zeszłoroczna edycja online okazała się sukcesem i pokazała, że razem można pokonać wszelkie przeciwności losu oraz niesprzyjające okoliczności, a w zgranym zespole tkwi siła. To właśnie dzięki niej, pomimo trwającej epidemii, organizatorom udało się stworzyć warunki do nawiązania kontaktów handlowych. Rok 2022 jest nowym otwarciem dla branży spożywczej –wszyscy wracają bogatsi o nowe doświadczenia i gotowi na spotkania z przedstawicielami handlu, managerami, dyrektorami sprzedaży i ekspertami rynku. Wydarzenie po raz kolejny zostało objęte Patronatem Honorowym Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a także licznymi patronatami mediów ogólnopolskich, branżowych oraz wiodących instytucji.

Poznajmy się

Nie bez powodu mówi się, że życie jest po to, aby rozmawiać. Wymiana doświadczeń to klucz do rozpoczęcia owocnej współpracy. Spotkanie twarzą w twarz przenosi konwersacje na inny, wyższy poziom. Targi WorldFood Poland to nie tylko przestrzeń do rozmowy, lecz także do kreowania wizerunku własnej marki, promocji produktów, pozyskiwania kontrahentów i poznawania najnowszych rozwiązań w sektorze spożywczym. 

Targi WorldFood Poland to przede wszystkim wydarzenie, podczas którego rodzą się nowe relacje biznesowe. Hale, w których prezentowane będą stoiska polskich i zagranicznych firm,  Pawilony Narodowe m.in. Sri Lanki, Tajlandii, Grecji, Korei  i Ukrainy oraz kluczowy partner targów – pawilon Bellavita i Iberica z włoskimi i hiszpańskimi produktami, to miejsce degustacji wyrobów spożywczych o różnych i ciekawych smakach. Będzie można zapoznać się z licznymi produktami z takich kategorii jak: produkty spożywcze i  napoje, wyroby cukiernicze i piekarnictwo, alkohole, napoje bezalkoholowe, nabiał, produkty organiczne, ekologiczne, naturalne i tradycyjne, żywność  funkcjonalna, ryby i owoce morza, owoce i warzywa, mięso i drób, kawa i herbata, mrożonki, a także surowce i dodatki do produkcji żywności i napojów oraz usługi i technologia dla przemysłu spożywczego. 


Przygotowany został także bogaty program konferencyjny dla wszystkich tych, którzy cenią sobie zdobywanie wiedzy i nieustanny rozwój, a w nim m.in.:- o czynnikach kształtujących obecnie sytuację w branży rolno-spożywczej w Polsce;- jak zapewnić bezpieczeństwo żywnościowe;- o kulturze bezpieczeństwa żywności;- o ochronie swojej własności intelektualnej na rynku spożywczym;- jaka przyszłość czeka branżę spożywczą;- jakie są szanse na rynku e-commerce dla marek spożywczych;- o rozwoju systemu żywności funkcjonalnej i dietetyki spersonalizowanej w Polsce;- jakie są trendy konsumenckie 2022;- jak wyglądał polski rynek żywności ekologicznej w 2021 roku i jakie ma perspektywy;- jakie są kluczowe regulacje prawne dotyczące żywności i suplementów diety.

,,Idzie nowe’’ 

Agnieszka Szpaderska, Dyrektor Targów WorldFood Poland, zapowiada nowości, które pojawią się na targach i których nie można przeoczyć:

,,Zachęcam do odwiedzenia stoisk naszych wystawców, gdzie będzie wiele nowych i innowacyjnych produktów. W wielu przypadkach jeszcze nieobecnych na polskim rynku, takich jak mleko wielbłądzie, chipsy z dorsza czy rum prosto z Kuby. Pierwszego dnia targów tj. 5 kwietnia o godz. 17.00 zostanie także rozstrzygnięty Konkurs o Złoty Medal oraz wręczenie nagród zwycięzcom, dlatego tym bardziej zachęcam do uczestnictwa w tym wyjątkowym wydarzeniu, aby na żywo poznać produkty zmieniające branżę spożywczą”.

Jeśli jesteś przedsiębiorcą i działasz w sektorze spożywczym, odwiedź WorldFood Poland już 5 kwietnia w hali EXPO XXI Warszawa.

Wymagana rejestracja online: https://rejestracja.worldfood.pl/

Przeczytaj również:

Targi expoSE & expoDirekt 2025: innowacje, efektywność i zrównoważony rozwój w produkcji szparagów i owoców jagodowych

10 październik 2025
W dniach 19–20 listopada 2025 roku w centrum wystawienniczym Messe Karlsruhe. Na powierzchni 25 000 m² zaprezentowane zostaną innowacje i sprawdzone rozwiązania podczas 29. edycji expoSE – wiodących w Europie targów poświęconych produkcji szparagów i owoców jagodowych – oraz 14. edycji expoDirekt, największych w Niemczech targów bezpośredniego marketingu produktów rolnych. »

Międzynarodowa Konferencja i Wystawa Petrochemiczna PCCF 2026 – New Delhi, 10–11 marca 2026

10 październik 2025
W dniach 10–11 marca 2026 roku w New Delhi (Indie) odbędzie się International Petrochemistry Conference & Exhibition (PCCF 2026) – jedno z najważniejszych wydarzeń branży petrochemicznej i chemicznej w Azji Południowej. Organizatorem wydarzenia jest IONEX Technology, a konferencja zgromadzi przedstawicieli przemysłu, nauki, administracji i biznesu z całego świata. »

Targi dla producentów szparagów i owoców jagodowych – expoSE & expoDirekt | 19–20 listopada 2025 | Messe Karlsruhe, Niemcy

9 październik 2025
Około 420 wystawców z 16 krajów weźmie udział w targowym duecie expoSE & expoDirekt, który odbędzie się w dniach 19–20 listopada 2025 r. w centrum wystawowym Messe Karlsruhe. Na powierzchni około 25 000 m² zaprezentują się wystawcy podczas 29. edycji expoSE – wiodących w Europie targów poświęconych produkcji szparagów i owoców jagodowych – oraz 14. edycji expoDirekt, największych w Niemczech targów marketingu bezpośredniego w rolnictwie. »
Partnerzy