
Sival przenosi styczniową edycję: Targi odbędą się od 15 do 17 marca 2022 r., w centrum wystawienniczym Angers
10 styczeń 2022
SIVAL postpones its January 2022 edition: The trade fair will be held from 15 to 17 March 2022 at the Angers Exhibition Centre
France, like many countries, is facing a new wave of Covid, reinforced by the booming expansion of the Omicron variant.
This worsening health situation is impacting on economic actors. In view of the contamination peak, many exhibitors expressed their anxiety about the organisation and about the difficulty of mobilising visitors in these circumstances.
In this context, in order to guarantee the safety of all and to ensure that exhibitors and partners optimise their participation Christophe Béchu, Angers Mayor, Mathilde Favre d’Anne, Destination Angers President, and Bruno Dupont, SIVAL President, have decided to postpone the next edition of SIVAL to next March.SIVAL 2022 will therefore be held from 15 to 17 March 2022.
The organisation committee and the entire SIVAL team are already mobilised for this postponement, and are impatient to meet up with exhibitors, visitors and partners from 15 to 17 March for a 2022 edition of reunion in the service of the future and the transition of plant production.
Of course, visitors who already received their access badge to the SIVAL can keep it for the next 15, 16 and 17 March.
Przeczytaj również:

ASIA FRUIT LOGISTICA uruchamia program Meet Ups 2026 – nowy etap integracji branży w kluczowych rynkach Azji
18 grudzień 2025
Po bardzo udanej edycji w 2025 roku, która połączyła liderów branży w pięciu kluczowych krajach, cykl Meet Ups powraca w jeszcze bardziej rozbudowanej formule. W minionym roku wydarzenia odbyły się m.in. w Indiach, Wietnamie, Tajlandii i Chinach, gromadząc ponad 2 200 profesjonalistów, oferując 80+ godzin networkingu oraz wystąpienia 90 czołowych ekspertów rynku świeżych produktów. »

Podczas targów Macfrut 2026 wystawa Plant Nursery skupi uwagę na całym łańcuchu szkółkarskim
17 grudzień 2025
Plant Nursery to wystawa poświęcona innowacjom w branży szkółkarskiej, koncentrująca się na globalnych nowościach w uprawie awokado i mango, a także mniej popularnych gatunkach owoców tropikalnych i subtropikalnych, ekologicznej produkcji szkółkarskiej, podkładkach, innowacjach ogrodniczych oraz prawach do odmian roślin. Wydarzenie odbędzie się w dniach 21–23 kwietnia 2026 r. w Rimini Expo Centre »

José Manuel Molina zwycięzcą XV Konkursu Kreatywnej Kuchni z Granatem Mollar de Elche
17 grudzień 2025
Młody szef kuchni z Malagi, José Manuel Molina z restauracji La Brasería de Carmen w Torre de Benagalbón, został zwycięzcą XV edycji Konkursu Kreatywnej Kuchni z Granatem Mollar de Elche, który odbył się w renomowanej restauracji La Finca prowadzonej przez Susi Díaz (1 gwiazdka Michelin). Zwycięski talerz zatytułowany „Ganbatte” – japońskie słowo oznaczające rozwój osobisty i ewolucję – zachwycił jury oryginalnym połączeniem smaków. »