
Najważniejsze spotkanie całej branży spożywczej już w kwietniu 2022 podczas targów WorldFood Poland
5 styczeń 2022
Kolejna edycja największych targów żywności i napojów w Polsce odbędzie się w dniach 5 – 7 kwietnia 2022 r. w EXPO XXI w Warszawie. Organizatorzy targów podkreślają, że niezwykle cieszą się na możliwość bezpośrednich spotkań, a wśród Wystawców i Odwiedzających potrzeba kontaktu na żywo jeszcze nigdy nie była tak wielka.
Edycja online targów w kwietniu 2021 r. umożliwiła firmom wzajemne kontakty handlowe oraz prezentację ofert i produktów w czasie, kiedy spotkania twarzą w twarz nie były możliwe. Na szczęście sezon targowy zarówno w Polsce jaki i na rynkach europejskich wraca do swojego normalnego rytmu pracy. W nadchodzącej edycji jak mówi dyrektor targów Agnieszka Szpaderska: „Bardzo liczymy na integrację całej branży spożywczej. Tym razem już na żywo, tym bardziej, że po wielu miesiącach pracy zdalnej, brakowało nam bezpośrednich spotkań, możliwości wypicia wspólnie kawy oraz przeżycia emocji i doświadczeń, które zawsze towarzyszyły nam podczas trzech dni targowych. Jesteśmy pewni, że kryzys już za nami. Firmy wchodzą w tak zwaną „nową rzeczywistość” w której muszą się rozeznać i nauczyć funkcjonować i teraz jest dobry moment, aby zaprezentować swoją silną pozycję na rynku i zdobyć nowych kontrahentów, a najlepszym do tego miejscem będą targi WorldFood Poland.”
Warto zaplanować swój udział jeszcze w tym rokuW związku z dużym zainteresowaniem targami, organizatorzy zachęcają do jak najszybszej rezerwacji stoisk, aby zapewnić sobie lokalizację i jak najlepiej wykorzystać potencjał biznesowy jaki niesie ze sobą uczestnictwo w targach. Będzie to świetna okazja do odnowienia osobistych relacji oraz nawiązania nowych kontaktów biznesowych. Warto już teraz zaplanować swój udział i zapewnić sobie miejsce, tym bardziej, że obecne ceny obowiązują tylko do końca roku, a od stycznia wzrosną.
To tu rodzą się nowe relacje biznesowe Targi WorldFood Poland to wydarzenie biznesowe skierowane do branży spożywczej. Sercem targów są liczne rozmowy przy stoiskach bogatych w produkty spożywcze i napoje z całego świata, to tam rodzą się nowe relacje biznesowe, następuje wymiana kontaktów oraz odbywają się degustacje. WorldFood Poland to najlepsze miejsce dla producentów, przetwórców, dystrybutorów i handlowców działających w sektorze spożywczym. Na targach prezentowana jest szeroka oferta artykułów spożywczych z podziałem na kategorie produktowe: produkty spożywcze i napoje, wyroby cukiernicze i piekarnictwo, alkohole, napoje bezalkoholowe, nabiał, produkty organiczne, ekologiczne, naturalne i tradycyjne, żywność funkcjonalna, ryby i owoce morza, owoce i warzywa, mięso i drób, kawa i herbata, mrożonki, a także surowce i dodatki do produkcji żywności i napojów oraz usługi i technologia dla przemysłu spożywczego.
WorldFood Poland to pozycja obowiązkowa na liście wydarzeń branżowych dla każdego przedsiębiorcy działającego w sektorze spożywczym.
Zapraszamy 5-7 kwietnia 2022.
Więcej informacji na stronie
www.worldfood.pl
Przeczytaj również:

ASIA FRUIT LOGISTICA uruchamia program Meet Ups 2026 – nowy etap integracji branży w kluczowych rynkach Azji
18 grudzień 2025
Po bardzo udanej edycji w 2025 roku, która połączyła liderów branży w pięciu kluczowych krajach, cykl Meet Ups powraca w jeszcze bardziej rozbudowanej formule. W minionym roku wydarzenia odbyły się m.in. w Indiach, Wietnamie, Tajlandii i Chinach, gromadząc ponad 2 200 profesjonalistów, oferując 80+ godzin networkingu oraz wystąpienia 90 czołowych ekspertów rynku świeżych produktów. »

Podczas targów Macfrut 2026 wystawa Plant Nursery skupi uwagę na całym łańcuchu szkółkarskim
17 grudzień 2025
Plant Nursery to wystawa poświęcona innowacjom w branży szkółkarskiej, koncentrująca się na globalnych nowościach w uprawie awokado i mango, a także mniej popularnych gatunkach owoców tropikalnych i subtropikalnych, ekologicznej produkcji szkółkarskiej, podkładkach, innowacjach ogrodniczych oraz prawach do odmian roślin. Wydarzenie odbędzie się w dniach 21–23 kwietnia 2026 r. w Rimini Expo Centre »

José Manuel Molina zwycięzcą XV Konkursu Kreatywnej Kuchni z Granatem Mollar de Elche
17 grudzień 2025
Młody szef kuchni z Malagi, José Manuel Molina z restauracji La Brasería de Carmen w Torre de Benagalbón, został zwycięzcą XV edycji Konkursu Kreatywnej Kuchni z Granatem Mollar de Elche, który odbył się w renomowanej restauracji La Finca prowadzonej przez Susi Díaz (1 gwiazdka Michelin). Zwycięski talerz zatytułowany „Ganbatte” – japońskie słowo oznaczające rozwój osobisty i ewolucję – zachwycił jury oryginalnym połączeniem smaków. »