
Meat & Poultry Asia, 22-24 czerwca 2022, Suntec Singapore Convention & Exhibition Centre
14 październik 2021
Meat & Poultry Asia (MPA) to świeże spojrzenie na niewidzialne rzemiosło przemysłu mięsnego, łączy społeczność dostawców mięsa, importerów i handlowców, stawia czoła wspólnym wyzwaniom i dzieli się zrównoważonymi rozwiązaniami na przyszłość.
Pierwsza edycja MPA, zlokalizowana razem z Specialty & Fine Food Asia, wiodącymi targami w Azji Południowo-Wschodniej dla rzemieślników, smakoszy oraz wyśmienitej żywności i napojów, umożliwi nawiązanie transgranicznych partnerstw między międzynarodowymi dostawcami mięsa i drobiu, producentami żywności z regionu Azji i Pacyfiku, usług gastronomicznych, hotelarstwa i klientów detalicznych, umożliwiając uzyskanie rzeczywistych wyników biznesowych.
We współpracy ze Stowarzyszeniem Handlowców Mięsem (MTA) Singapur, podczas MPA odbędzie się pierwszy konkurs masarski w historii ASEAN, w którym wezmą udział indywidualni członkowie branży, którzy mają teraz szansę na nawiązanie przyjaźni w pracy i odblokowanie możliwości biznesowych.
MPA 2022 to kreatywna i innowacyjna możliwość nawiązania relacji handlowych w całej Azji Południowo-Wschodniej.
Więcej informacji na https://www.Speciality-Asia.com/MeatandPoultry/
Przeczytaj również:

ASIA FRUIT LOGISTICA uruchamia program Meet Ups 2026 – nowy etap integracji branży w kluczowych rynkach Azji
18 grudzień 2025
Po bardzo udanej edycji w 2025 roku, która połączyła liderów branży w pięciu kluczowych krajach, cykl Meet Ups powraca w jeszcze bardziej rozbudowanej formule. W minionym roku wydarzenia odbyły się m.in. w Indiach, Wietnamie, Tajlandii i Chinach, gromadząc ponad 2 200 profesjonalistów, oferując 80+ godzin networkingu oraz wystąpienia 90 czołowych ekspertów rynku świeżych produktów. »

Podczas targów Macfrut 2026 wystawa Plant Nursery skupi uwagę na całym łańcuchu szkółkarskim
17 grudzień 2025
Plant Nursery to wystawa poświęcona innowacjom w branży szkółkarskiej, koncentrująca się na globalnych nowościach w uprawie awokado i mango, a także mniej popularnych gatunkach owoców tropikalnych i subtropikalnych, ekologicznej produkcji szkółkarskiej, podkładkach, innowacjach ogrodniczych oraz prawach do odmian roślin. Wydarzenie odbędzie się w dniach 21–23 kwietnia 2026 r. w Rimini Expo Centre »

José Manuel Molina zwycięzcą XV Konkursu Kreatywnej Kuchni z Granatem Mollar de Elche
17 grudzień 2025
Młody szef kuchni z Malagi, José Manuel Molina z restauracji La Brasería de Carmen w Torre de Benagalbón, został zwycięzcą XV edycji Konkursu Kreatywnej Kuchni z Granatem Mollar de Elche, który odbył się w renomowanej restauracji La Finca prowadzonej przez Susi Díaz (1 gwiazdka Michelin). Zwycięski talerz zatytułowany „Ganbatte” – japońskie słowo oznaczające rozwój osobisty i ewolucję – zachwycił jury oryginalnym połączeniem smaków. »