Żółte i czerwone kiwi, innowacyjny model łańcucha dostaw

29 styczeń 2025

Macfrut Academy, the innovative formative platform promoted by Macfrut, returns on Thursday 30 January at 5 pm with a video lesson dedicated to the yellow-flesh and red-flesh kiwi supply chain. The episode will delve into the Jingold model, from varietal innovation to agronomic strategies, from field monitoring to quality control; and then get to the logistical aspects functional to export and packaging dedicated to these fruits.

Yellow kiwi and red kiwi are protagonists of a significant global expansion, driven by a growing appreciation by consumers. But to ride this trend it is necessary to offer a quality consistent with the promise made, support marketing with marketing strategies and brand policies, always looking to the future.

In the video lesson you will find a focus on production in the main areas of the world and a detailed analysis of the pillars on which a production and commercial model born specifically to enhance the value of kiwi is based. It will be a journey in the field and in the factories, between technologies and organizational strategies.

What you will find in the next video-lesson:

  • An overview of kiwi production in the main producing countries
  • The most suitable areas and varietal choices
  • The pillars of the Jingold model
  • Innovation projects for the supply chain, from irrigation to monitoring
  • Quality control, tools and protocols. In-depth analysis with Check Fruit
  • Shipment management with Nord Ovest
  • Marketing and promotion, creating value in the market
  • The strategic role of packaging with Smurfit Westrock

Register at Macfrut Academy!

Przeczytaj również:

Konkursy kawy i panettone, ściana jadalnej czekolady i kursy mistrzowskie na targach SFDA i SCTA 2025

9 lipiec 2025
Nowa edycja targów Speciality Food & Drinks Asia (SFDA) i Speciality Coffee & Tea Asia (SCTA), odbywająca się jednocześnie z drugą edycją targów SIGEP Asia, najbardziej oczekiwanego wydarzenia handlowego w Singapurze poświęconego gastronomii, kawie, gelato, ciastkarstwu, piekarnictwu, herbacie, pizzy, czekoladzie i gastronomii, powraca do Sands Expo & Convention Centre w dniach od 16 do 18 lipca 2025 r. Tegoroczne targi będą zawierać dynamiczną wystawę sztuki gastronomicznej, innowacji kawowych i edukacji. »

TSW 2026 z nowym akcentem – konferencja „Pod Osłonami” dla branży upraw szklarniowych

8 lipiec 2025
W odpowiedzi na rosnące znaczenie upraw całorocznych, zmiany klimatyczne, nowe zagrożenia fitosanitarne oraz coraz większe wymagania konsumentów, podczas najbliższej edycji targów odbędzie się premierowa konferencja „Pod Osłonami”. Wydarzenie w całości poświęcone będzie tematyce produkcji warzyw w szklarniach, tunelach i systemach wertykalnych – to właśnie tu spotkają się producenci, doradcy i technologowie, którzy poszukują konkretnych rozwiązań i sprawdzonych partnerów biznesowych. »

Fruit Attraction 2025 osiąga 90% obłożenia i potwierdza swoją pozycję światowego lidera

27 czerwiec 2025
Targi Fruit Attraction, organizowane przez IFEMA MADRID i FEPEX, odbędą się w dniach od 30 września do 2 października w madryckim centrum targowym i na trzy miesiące przed rozpoczęciem osiągnęły już ponad 90% obłożenia. Do tej pory przydzielono 70 000 m² powierzchni wystawienniczej, co stanowi wzrost o 8% w porównaniu z analogicznym okresem ubiegłego roku. Organizatorzy spodziewają się udziału ponad 2500 wystawców i ponad 120 000 profesjonalistów ze 150 krajów. »
Partnerzy