XII Kongres Bezpieczeństwa Żywności | 29 października 2025

30 wrzesień 2025

XII edycja Kongresu Bezpieczeństwa Żywności "JAKOŚĆ KLUCZEM DO SUKCESU".

Kongres odbędzie się w formie 4 paneli dyskusyjnych. Każdy z nich będzie okazją do zadania pytań i wymiany doświadczeń z ekspertami.

 

Formularz Rejestracyjny 


I Panel dyskusyjny "ROLA SŁUŻB NADZORU RYNKU DLA GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ", moderowany przez dr Przemysława Rzodkiewicza, Głównego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych z udziałem przedstawicieli: GIW, Uniwersytetu Warszawskiego, Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców, Związku POLSKIE MIĘSO, Przemysłu Spożywczego.

To wyjątkowa okazja, by:

- zajrzeć za kulisy pracy kluczowych instytucji czuwających nad jakością żywności
- zrozumieć, jak wygląda współpraca nadzoru z branżą spożywczą


II Panel dyskusyjny "Nowoczesne oblicze bezpieczeństwa żywności – czyli rozprawka o standardach, nowych technologiach i zarządzaniu niezgodnościami w kontekście kultury bezpieczeństwa żywności", moderowany przez ekspertkę o międzynarodowym doświadczeniu Beatę Studzińską-Marciniak z TÜV Rheinland z uczestnictwem przedstawicieli firm: ISOQAR CEE Sp. z o.o., Żabka, Milarex, Grupa Otmuchów, Grupa Melvit.

Dlaczego warto?

- Zderzenie teorii z praktyką
- Realne case’y i konkretne rozwiązania – bez ogólników i marketingowego szumu.


III Panel dyskusyjny "ROLA I ZNACZENIE ŻYWNOŚCI FUNKCJONALNEJ" moderowany przez dr hab. inż. Anetę Koronowicz, prof. URK, Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, z udziałem przedstawicieli świata nauki, administracji i biznesu, m.in. Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, Polskiej Federacji Hodowców Bydła i Producentów Mleka, Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, AmerPharmy Sp. z o.o. i SM Mlekovity.

Dlaczego warto?

- Dowiedz się, jak żywność może wspierać zdrowie!
-  Dołącz do debaty o przyszłości żywienia!


IV Panel dyskusyjny "WYKORZYSTANIE SZTUCZNEJ INTELIGENCJI W SYSTEMACH ZAPEWNIENIA JAKOŚCI", moderowany przez Marka Marca, Członka Zarządu KARMIMY Myśli Sp. z o.o. z udziałem przedstawicieli ABR SESTA Sp. z o.o, spółki GradientHouse. 

Okazja, by dowiedzieć się m.in.:

- Gdzie i jak AI już dziś wspiera bezpieczeństwo i jakość żywności?
- Jakie są perspektywy rozwoju narzędzi AI w obszarze bezpieczeństwa i jakości?
Separator zielony

Konkurs!
Mamy zaszczyt ogłosić pierwszą edycję konkursu 
"Polski Produkt Funkcjonalny – Lider Jakości 2025"

organizowaną w ramach XII Kongresu Bezpieczeństwa Żywności.
Jeśli tworzysz nowoczesne, bezpieczne i funkcjonalne produkty spożywcze, ten konkurs jest właśnie dla Ciebie!
To doskonała okazja, by zaprezentować swój produkt, zdobyć prestiżowy tytuł i potwierdzić jakość, która ma znaczenie – dla konsumentów, partnerów i rynku. 
- Pokaż, że to właśnie Twój produkt zasługuje na miano lidera!
- Dołącz do grona firm, które wyznaczają kierunki rozwoju żywności funkcjonalnej w Polsce.
- Ogłoszenie wyników i uroczyste wręczenie nagród odbędzie się 29 października podczas Kongresu Bezpieczeństwa Żywności.
Nie czekaj – bądź częścią zmiany, która buduje przyszłość polskiej żywności!

Odwiedź stronę Konkursu! 
Separator zielony

Organizatorem Kongresu jest PPH Ewa BIS Sp. z o.o., firma której działalnością jest eksport produktów z Polski do 75 krajów świata.

Zarejestruj się już dziś! Szczegółowe informacje, cennik wraz z programem są dostępne na stronie www.foodcongress.org

Zapraszamy również do bezpośredniego kontaktu!

Koordynatorem wydarzenia jest:

Przeczytaj również:

ASIA FRUIT LOGISTICA uruchamia program Meet Ups 2026 – nowy etap integracji branży w kluczowych rynkach Azji

18 grudzień 2025
Po bardzo udanej edycji w 2025 roku, która połączyła liderów branży w pięciu kluczowych krajach, cykl Meet Ups powraca w jeszcze bardziej rozbudowanej formule. W minionym roku wydarzenia odbyły się m.in. w Indiach, Wietnamie, Tajlandii i Chinach, gromadząc ponad 2 200 profesjonalistów, oferując 80+ godzin networkingu oraz wystąpienia 90 czołowych ekspertów rynku świeżych produktów. »

Podczas targów Macfrut 2026 wystawa Plant Nursery skupi uwagę na całym łańcuchu szkółkarskim

17 grudzień 2025
Plant Nursery to wystawa poświęcona innowacjom w branży szkółkarskiej, koncentrująca się na globalnych nowościach w uprawie awokado i mango, a także mniej popularnych gatunkach owoców tropikalnych i subtropikalnych, ekologicznej produkcji szkółkarskiej, podkładkach, innowacjach ogrodniczych oraz prawach do odmian roślin. Wydarzenie odbędzie się w dniach 21–23 kwietnia 2026 r. w Rimini Expo Centre »

José Manuel Molina zwycięzcą XV Konkursu Kreatywnej Kuchni z Granatem Mollar de Elche

17 grudzień 2025
Młody szef kuchni z Malagi, José Manuel Molina z restauracji La Brasería de Carmen w Torre de Benagalbón, został zwycięzcą XV edycji Konkursu Kreatywnej Kuchni z Granatem Mollar de Elche, który odbył się w renomowanej restauracji La Finca prowadzonej przez Susi Díaz (1 gwiazdka Michelin). Zwycięski talerz zatytułowany „Ganbatte” – japońskie słowo oznaczające rozwój osobisty i ewolucję – zachwycił jury oryginalnym połączeniem smaków. »
Partnerzy