Food & Drinks Malaysia by SIAL, 1-3 July 2025 MITEC Kuala Lumpur

11 czerwiec 2025

Food & Drinks Malaysia by SIAL is poised to be the leading food and beverage exhibition in Malaysia and around the region - providing a focused platform for the industry towards market entry to the gateway of Asia’s food Capital - Malaysia.

This third edition of the SIAL explores opportunities in the food &beverage sectors, Seafood & Fishery, Halal Foods and Food & Beverage Technology with a special feature in Spice & Condiments as well as Alternative Proteins. Spanning 12,000sqm of premium space at the Malaysia International Trade & Exhibition Centre (MITEC) in Kuala Lumpur, Food & Drinks Malaysia by SIAL 2025 will feature participation from leading global and local businesses in the Food & Beverage subsectors. The exhibition will have 8 sectoral focuses, dedicated state & international pavilions and thematic exhibits that provide a glimpse of the future of food.

 

Participating in the show offers exhibitors the opportunity to explore business ventures, network, and forge partnerships with Malaysian and international businesses, investors, and government agencies, capitalizing on ASEAN’s vibrant F&B market and economic potential.

 

Exhibition Statistics – 2025 expectations:

  • 400+ exhibitors from 25 countries

  • 18000+ business visitors from different countries, last year 12000+ visitors attended 

  • 300+ hosted international and local buyers

  • USD 300 Million Estimated Total Trade Value

Malaysia Market Scenario:

  • Malaysian cuisine is heavily influenced by other cuisines from Southeast Asian countries, such as Indonesian, Indian, Thai, and Chinese. These influences resulted in the exotic flavors, with a unique combination of sweet, sour, and spicy tastes.

  • Malaysia Food market is estimated at US$58.19bn in 2024.  The market's largest segment is the segment Meat with a market volume of US$15.19bn in 2024.

  • Malaysia is highly dependent on imports for food security (70%), even as it is a net agricultural exporter (highly concentrated in palm oil and rubber).

  • Malay consumers tend to increase their consumption of rice more than higher-value (meat and fish) and functional (vegetables and fruits) foods. Malay consumers are found to be very sensitive to the own-price of most of the food products, especially rice.

  • Malaysia’s total food imports touched USD 21.5 Bn in 2023, including oils & fats, cereals like corn maize rice, chocolate and confectionery, meat and fish items, etc. the major suppliers to the country include Indonesia, China, Thailand, India and Argentina. 

  • India’s share in the Malaysian food imports is approx. 8% with major items supplied by India include Meat, Rice, fats and oil, tea coffee spices, processed food preparations, confectionery.

  • That apart Indian food processing and packaging technology too has great scope in the Malaysian markets, especially Edible oil processing milling refining and packaging technologies.

Przeczytaj również:

LibyaFood Expo 2026 – Brama do dynamicznie rozwijającego się rynku Afryki Północnej

31 październik 2025
Siódma edycja LibyaFood Expo, największych i najważniejszych targów branży spożywczej w Libii, odbędzie się w dniach 29 marca – 1 kwietnia 2026 roku na terenie Tripoli International Fair Ground. To kluczowe wydarzenie stanowi wyjątkową platformę dla krajowych i międzynarodowych producentów żywności, umożliwiając im prezentację oferty, nawiązywanie kontaktów biznesowych i ekspansję na jeden z najbardziej perspektywicznych rynków Afryki Północnej. »

Polscy rolnicy docenieni przez PepsiCo w ramach Global Farmer Awards

31 październik 2025
Firma PepsiCo po raz pierwszy nagrodziła rolników z całego świata w ramach Global Farmer Awards – inicjatywy promującej zrównoważone i innowacyjne praktyki rolnicze. Uroczystość wręczenia nagród odbyła się 15 października w Purchase w stanie Nowy Jork. Wśród blisko 60 laureatów z 19 krajów znaleźli się także przedstawiciele z Polski – firma Jagrol, prowadząca nowoczesne uprawy ziemniaków w województwie wielkopolskim. »

FRIZO – naturalna wydajność i polska innowacja w chłodnictwie i ciepłownictwie przyszłości

30 październik 2025
Nowoczesne chillery amoniakalne FRIZO łączą ekologię, efektywność i bezpieczeństwo. Dzięki zastosowaniu naturalnego czynnika chłodniczego – amoniaku (NH₃) – oraz innowacyjnych rozwiązań, takich jak trójsekcyjny separator oleju czy automatyczny układ powrotu oleju, urządzenia te zapewniają stabilną i ekonomiczną pracę przez długie lata. Kompaktowa konstrukcja, wysoki współczynnik efektywności (COP) oraz niskie koszty eksploatacji czynią chillery FRIZO idealnym rozwiązaniem dla nowoczesnych zakładów »
Partnerzy