OwnTheChange

27 kwiecień 2020

Edycja SIAL Paris 2020 wprowadzi nową dynamikę rozpoczynając debaty wokół najważniejszych kwestii OwnTheChange. 
W dobie globalnych przemian, transformacji i społecznej odpowiedzialności biznesu Targi SIAL Paris pragną łączyć przedstawicieli branży spożywczej wokół najważniejszych wyzwań, które przed nią stoją. Człowiek zawsze będzie musiał jeść, jednak zmiany będą ogromne. Do 2030 liczba ludności świata wzrośnie z 7,6 do 8,6 miliarda.

Znaczny wzrost populacji stawia przed profesjonalistami z sektora rolno-spożywczego ogromne wyzwania. Zapewnienie wystarczającej ilości jedzenia będzie wymagało innowacji, które będą musiały spełniać nowe paradygmaty: produkować więcej jednocześnie śmiecąc mniej, znaleźć alternatywne źródła dostaw, zapewnić większą przejrzystość.

Niezbędne jest inicjowanie i wzmacnianie nowych strategii, respektujących ochronę środowiska i człowieka. Dlatego Targi SIAL Paris zachęcają przedstawicieli sektora spożywczego do wzięcia odpowiedzialności za zmiany i do wspólnego tworzenia rozwiązań przyszłości.

Podejście do jedzenia zmienia się i zmusza nas do podejmowania nowych wyborów. Istnieje silna potrzeba zdefiniowania na nowo podejścia do rolnictwa, przetwórstwa i dystrybucji produktów, aby dostarczyć konsumentom znaczących doznań. W ekipie targów SIAL myślimy, że wyniki biznesowe mają sens jedynie wówczas, gdy mają korzystny wpływ na nasze zdrowie, środowisko naturalne i społeczeństwo. Nasza rola polega na rozumieniu, analizie i rozwijaniu trendów w sektorze spożywczym oraz dostarczaniu naszym wystawcom i odwiedzającym narzędzi do tworzenia przyszłych rozwiązań.

Targi SIAL angażują się w różne działania. Wspólnie z Make.org są jednym z członków założycieli wielkiej inicjatywy: „Jak sprawić by każdy mógł jeść lepiej?”. Celem tej akcji jest zaprezentowanie na arenie międzynarodowej najlepszych propozycji, tworzenie nowych możliwości rozwoju poprzez konsultacje z przedstawicielami branży spożywczej oraz wspólne wdrażanie tych pomysłów.

JAK PROFESJONALIŚCI MOGĄ WZIĄĆ UDZIAŁ W KONSULTACJACH?

Należy wejść na platformę Make.org do 29 maja 2020 roku.
future-food.make.org

Wyniki konsultacji zostaną opublikowane pod koniec czerwca br. Najlepsze propozycje przybiorą formę konkretnych działań i zostaną zaprezentowane na targach SIAL Paris (18-22 października 2020 r.).

Przeczytaj również:

Targi expoSE & expoDirekt 2025: innowacje, efektywność i zrównoważony rozwój w produkcji szparagów i owoców jagodowych

10 październik 2025
W dniach 19–20 listopada 2025 roku w centrum wystawienniczym Messe Karlsruhe. Na powierzchni 25 000 m² zaprezentowane zostaną innowacje i sprawdzone rozwiązania podczas 29. edycji expoSE – wiodących w Europie targów poświęconych produkcji szparagów i owoców jagodowych – oraz 14. edycji expoDirekt, największych w Niemczech targów bezpośredniego marketingu produktów rolnych. »

Międzynarodowa Konferencja i Wystawa Petrochemiczna PCCF 2026 – New Delhi, 10–11 marca 2026

10 październik 2025
W dniach 10–11 marca 2026 roku w New Delhi (Indie) odbędzie się International Petrochemistry Conference & Exhibition (PCCF 2026) – jedno z najważniejszych wydarzeń branży petrochemicznej i chemicznej w Azji Południowej. Organizatorem wydarzenia jest IONEX Technology, a konferencja zgromadzi przedstawicieli przemysłu, nauki, administracji i biznesu z całego świata. »

Targi dla producentów szparagów i owoców jagodowych – expoSE & expoDirekt | 19–20 listopada 2025 | Messe Karlsruhe, Niemcy

9 październik 2025
Około 420 wystawców z 16 krajów weźmie udział w targowym duecie expoSE & expoDirekt, który odbędzie się w dniach 19–20 listopada 2025 r. w centrum wystawowym Messe Karlsruhe. Na powierzchni około 25 000 m² zaprezentują się wystawcy podczas 29. edycji expoSE – wiodących w Europie targów poświęconych produkcji szparagów i owoców jagodowych – oraz 14. edycji expoDirekt, największych w Niemczech targów marketingu bezpośredniego w rolnictwie. »
Partnerzy