EMSUR continues to be recognized for its high-quality level

5 maj 2020

EMSUR Madrid renewed its BRC Packaging certification last month, in its new version V6 for Food Safety, with very positive results highlighting the company’s total commitment to manufacturing safe products that meet the most stringent quality requirements and ensure the lowest environmental impact.

Additionally, EMSUR Mexico has obtained the renewal of its ISO 14001:2015 environmental management certificate, in recognition of its production efficiency and sustainable performance. The Group's plant located in the city of Querétaro successfully passed the audit carried out last month, this way meeting the targets of the company's Global Quality Plan.

The international ISO 14001:2015 standard assesses environmental management in different organisations to encourage improvements in performance in this area, incorporating environmental criteria to help achieve strategic objectives.

The award of these prestigious certifications reaffirms EMSUR's commitment to sustainability and to the protection of the environment as well as encouraging a culture of quality and safety excellence, highlighting good practices for efficient consumption of natural resources, responsible waste management, reduction of the carbon footprint and ensuring food safety.
In addition, via its ONE SAFETY programme, EMSUR promotes a healthy and safe work environment, and these indicators have also been evaluated in the audits performed.

In relation to these certifications the company has also been awarded the EcoVadis  certificate, acknowledging its compliance to its Corporate Social Responsibility policy, underlining EMSUR's dedication to achieving a sustainable future. 
Likewise it is important to note that COEXPAN, Emsur's sister company has been awarded  BRC Packaging certification at its Beaucouzé, Chantrans and Madrid plants.

Both companies share a firm commitment to sustainability, to promoting food preservation and to offering products that optimise the use of natural resources and reduce their environmental impact. The common sustainability strategy focuses on the same vision of eco-design and circularity of their packaging through increasingly sustainable and safe solutions.

Przeczytaj również:

Macfrut - dzień trzeci

10 maj 2024
Nowe granice podkładek. Powrót do przeszłości w świecie podkładek dla najpopularniejszych włoskich roślin owocowych, takich jak jabłka, gruszki i owoce pestkowe. Kierunek badań ma na celu odzyskanie „starego” wigoru tych roślin, aby uczynić je odpornymi na nowe fitopatologie. Wyłoniło się to podczas Międzynarodowego Sympozjum Podstawek, w którym uczestniczyli czołowi badacze z całego świata. Orodnictwo włoskie i europejskie w ogóle przesuwa się na wschód, szczególnie do Azerbejdżanu, Uzbekistanu czy Mołdawii, »

Macfrut drugiego dnia

9 maj 2024
Międzynarodowe targi sektora świeżych produktów, które do jutra odbędą się w Rimini Expo Center, w centrum uwagi znajdą się innowacje w biorozwiązaniach i badania odmianowe w sektorze winogron stołowych. Zaprezentowano także Program Transformacji Rolnej Demokratycznej Republiki Konga. Demokratyczna Republika Konga ma bardzo duży potencjał i dąży do stworzenia możliwości partnerstwa dla włoskich i europejskich firm pragnących inwestować w tym państwie afrykańskim. »

Macfrut - 8 maja

8 maj 2024
Doświadczenia z uprawą w pomieszczeniach i zastosowania farmaceutyczne. Rolnictwo wertykalne: znaczenie współpracy multidyscyplinarnej, kluczowej w środowisku akademickim, krzyżuje innowacyjne praktyki agronomiczne z korzyścią dla zdrowia i jakości życia. Nie zapominając o potrzebie niemal ciągłych badań, jak zauważyła Andrea Primavera, prezes Fippo (Włoskiej Federacji Oficjalnych Producentów Roślin). To wokół tych koncepcji powstała konferencja »
Partnerzy