Green Week 2020, Displays by food startups as trendsetters

14 listopad 2019

Jury nominates 20 finalists for the Startup Days on 22 and 23 January at the Professional Centre of the IGW 2020

The preliminary decision has been made: the 20 finalists that will be staging their presentations on the two Start Up Days at the International Green Week Berlin 2020 (17 -26 Jan,) have now been nominated by the eight-member jury. On 22 and 23 January the new businesses that have been selected will be using pitch sessions and the exhibition area at the Professional Centre to present their business ideas and products. The Startup Days have been introduced by Messe Berlin to focus attention on current food-related issues and trends, and also to illustrate changing consumer behaviour.

The entries for this competition that have been nominated for the final round in Berlin include umami sauce obtained from lupins, non-alcoholic alternatives to alcoholic beverages, powdered drinks based on medicinal mushrooms, edible cutlery, organic vitamin B12, an online marketplace for raw materials, Asian food boxes, chips made from plantains and manioc, a platform for boosting the efficiency of agricultural enterprises, transporting goods by sailing boat, and a bowl-sharing concept.

Access to the Professional Centre at the Green Week is reserved exclusively for trade visitors, exhibitors and representatives of the press. In particular new food businesses at various stages of the start up process can establish contacts here with major decision-makers from the food trade, with multipliers and investors, as well as with project or sales partners, and can also benefit from the wide-ranging media presence at this trade fair.

Detailed information about the company profiles of the 20 finalists at the Start Up Days and their products can be found at: www.grünewoche.com/startups.

Przeczytaj również:

Pole testowe o powierzchni około 3000 m2 na targach Macfrut 2024

23 kwiecień 2024
Innowacje branży zostaną zaprezentowane na powierzchni około 3000 metrów kwadratowych, podzielonej na dwie hale: jedną przeznaczoną do uprawy owoców (Hala C1 - Agri Field Solution) i drugą do produkcji bezglebowej techniki, ogrodnictwo komercyjne i przemysłowe oraz mechanizacja (hala A1 – Machinery Solutions). Oba te obszary pozwalają odwiedzającym przekonać się na własne oczy, co mogą zastosować w praktyce we własnym gospodarstwie. »

Pierwsza edycja Fruit Attraction w Brazylii odzwierciedla potencjał brazylijskiego sektora owoców i warzyw

22 kwiecień 2024
Fruit Attraction, jedne z wiodących na świecie międzynarodowych targów branży owocowo-warzywnej, zakończyły swoją pierwszą edycję w Brazylii, na terenie São Paulo Expo. Trzydniowe wydarzenie zgromadziło cały łańcuch produkcyjny sektora, z obecnością 45 krajów i 8 stanów brazylijskich (São Paulo, Bahia, Pernambuco, Rio Grande do Norte, Maranhão, Pará, Espírito Santo i Paraná) oraz 12 000 gości . »

Nowe zabezpieczenia w branży spożywczej – ekologia w centrum uwagi

22 kwiecień 2024
Biorąc pod uwagę cele zrównoważonej gospodarki o obiegu zamkniętym, gdzie jednym z nim jest ograniczenie ilości odpadów opakowaniowych, coraz więcej firm poszukuje opakowań w pełni przyjaznych środowisku. Dlatego już dziś firma Silny&Salamon wprowadza zamknięcia do opakowań produktów spożywczych wykonane w całości z biomateriałów i nadające się do przetworzenia. »
Partnerzy