Research at WUR: ASPERELLO® leads the field in biological control of Pythium in cucumber crops

18 maj 2020

The biological fungicide ASPERELLO® T34 Biocontrol® is an effective control for Pythium, as shown by new research performed by Dr Marta Streminska, from the Wageningen University & Research Greenhouse Horticulture & Flower Bulbs Business Unit. In this study, which compared the effectiveness of eight different biological products and treatments against Pythium in cucumber crops, ASPERELLO® came out on top.

The study is part of the Green Challenge project, which aims to reduce the use of chemical protection products and to develop new control measures for natural resistance. The focal point of this particular study was the control of underground diseases.

ASPERELLO® on top
In the first trial, carried out in May 2019, Pythium symptom development was slow for all treatments, including the controls. However, in the second trial - carried out in September 2019 in a replanted cucumber crop – there were clear differences between treatments. During the tests, Dr Streminska infected the mats with Pythium spores before applying eight different treatments. She included two controls, the negative control - where the mat was not infected with Pythium (the green bar in the graph below) and an untreated + Pythium control - where the mat was infected with Pythium but did not receive any treatment (the red bar).
After week 11, the researcher evaluated above and below ground symptoms for all the treatment samples. The graph below shows the percentage of cucumbers adversely affected by Pythium. For the ASPERELLO® T34 Biocontrol® treatment it was 0%, i.e. no cucumbers showed Pythium symptoms.

2020-05-18-biobest-rys.jpg

Good experience in practice

This test confirms the positive experiences of growers around the world. Growers in both the ornamentals and the vegetable sectors in the United States, Canada, France and Belgium obtain good results using ASPERELLO® to control the fungal diseases Fusarium and Pythium.

The good news is that since January 2020, the use of ASPERELLO® is now also permitted in the Netherlands in cut flowers, potted plants, tomato, sweet peppers, aubergine, cucumber, courgette, berries, leafy vegetables, Brassica, nursery crops, perennial crops, crop breeding and seed production. Up until the end of 2019, the use of this product was permitted in just a few of these crops.

Przeczytaj również:

Macfrut - dzień trzeci

10 maj 2024
Nowe granice podkładek. Powrót do przeszłości w świecie podkładek dla najpopularniejszych włoskich roślin owocowych, takich jak jabłka, gruszki i owoce pestkowe. Kierunek badań ma na celu odzyskanie „starego” wigoru tych roślin, aby uczynić je odpornymi na nowe fitopatologie. Wyłoniło się to podczas Międzynarodowego Sympozjum Podstawek, w którym uczestniczyli czołowi badacze z całego świata. Orodnictwo włoskie i europejskie w ogóle przesuwa się na wschód, szczególnie do Azerbejdżanu, Uzbekistanu czy Mołdawii, »

Macfrut drugiego dnia

9 maj 2024
Międzynarodowe targi sektora świeżych produktów, które do jutra odbędą się w Rimini Expo Center, w centrum uwagi znajdą się innowacje w biorozwiązaniach i badania odmianowe w sektorze winogron stołowych. Zaprezentowano także Program Transformacji Rolnej Demokratycznej Republiki Konga. Demokratyczna Republika Konga ma bardzo duży potencjał i dąży do stworzenia możliwości partnerstwa dla włoskich i europejskich firm pragnących inwestować w tym państwie afrykańskim. »

Macfrut - 8 maja

8 maj 2024
Doświadczenia z uprawą w pomieszczeniach i zastosowania farmaceutyczne. Rolnictwo wertykalne: znaczenie współpracy multidyscyplinarnej, kluczowej w środowisku akademickim, krzyżuje innowacyjne praktyki agronomiczne z korzyścią dla zdrowia i jakości życia. Nie zapominając o potrzebie niemal ciągłych badań, jak zauważyła Andrea Primavera, prezes Fippo (Włoskiej Federacji Oficjalnych Producentów Roślin). To wokół tych koncepcji powstała konferencja »
Partnerzy